Humpolák strávil krásné odpoledne u vody , a protože dostal hlad , zašel si na pořádný steak .
Máte možnost se na vlastní oči přesvědčit , že v Humpolci existuje místo , kde dostanete skvělý steak i výborné pivo . A to se vyplatí !
Řeknete si , kde je asi ten steakový zázrak ukrytý ? Ano je trochu ukrytý , o jeho exitenci se dozvíte jen z nenápadné cedule na okraji chodníku u Hotelu Černý kůň .
Vy ale nezaváháte ani na vteřinu , a vydáte se průjezdem Černého koně do dvora .
A jste na místě ! Právě jste se ocitli mezi milovníky steaků , špízů , klobás , dobrého piva a čerstvého vzduchu .
Steakhouse u Černého koně má totiž tu nejlepší vzduchotechniku , jaká existuje . Nad hlavou máte jen modré nebe a slunečníky . A také má dva muže v černém , kteří se o Vás vždy vzorně postarají .
Ale teď vzhůru ke stolům . Steakhouse má kapacitu něco kolem šedesáti míst . Sedí se tu na dřevěných lavicích a nebo u baru .
Než se ohniště grilu pořádně roztopí , můžete si objednat něco na osvěžení . Humpolák přišel pěšky , a tak si mohl dopřát skvěle chlazeného Bernarda .
…oheň , oheň ,…ano , už nastal správný čas na pečení .
Od grilu se ozývá syčení masa , a vzduchem se začíná linout charakteristická vůně . Od teď to bude trvat zhruba čtvrt hodinky , než bude maso hotové .
Tento mladý muž se správně rozhodl a zvolil si nápoj , který mu nepochybně schválí i přítomná maminka .
A teď pozor ! Maso je třeba pozorně hlídat , a čas od času ho otočit . Na to je tu ale zkušený mistr kuchař a vy se nemusíte ani na chvíli bát , že Váš steak připálí .
Tak , a teď ještě potřít speciální směsí….
…a znovu obrátit ….
…no nevypadá ten špíz prostě skvěle ?
Ano Bobe , je skvělý ! A teď s ním honem na talíř !
Ještě trochu pasty s bylinkami….
…a ještě trochu sem …
…a je to !
Tvůj špíz vypadá skvěle Tome !
No a ten Tvůj steak vypadá ještě lépe Bobe !
Ano . Je to skvělé . Teď ještě trochu omáčky ( výběr je tu ze třech druhů – garlic , sweet , hot ) , kečupu a nebo hořčice…
…a zbývá si jen popřát dobrou chuť ! Co říci závěrem ? No přece že to bylo skvělé , a že se to vyplatí – příště si to prohodíme Tome , já si dám špíz a ty steak ! – Ale příště musíme přijít dřív Bobe , vždyť tu otevírají denně už od 18.00 .
Š humpolák 2003
Petr Žáček
Pekny clanek. A ty fotky …. uplne se mi zbihaji sliny. Uz se tesim, az si sem vyrazim na steak.
To jsem si naběhl, že jsem četl tenhle perfektní článek v poledne před obědem … klávesnice poslintaná a ke všemu mě čeká Eurest s nějakým blafem a do Humpolce daleko …
Díky za dobré fotky a povídání.
no tam to bylo dobry i loni, jestli me pamet neklame. Ale sem peknej blbec, ze jsem si nevzpomnel ted v patek vecer, tam mohlo bejt hodne dobre. No jeste se to da hodnekrat napravit 🙂
MOŽNOSTI DONÁŠKY JSOU ZNAČNÉ , COŽ OKUSILI NA VLASTNÍM JAZYKU I NÁVŠTĚVNÍCI SPORTBARU. MYSLÍM , ŽE JIM TO ZLEPŠILO SLEDOVÁNÍ KONCE NUDNÉ PRVNÍ PŮLE ZÁPASU ČR VERSUS MOLDAVIA.
i ty hloupoučký , Henouš zásobuje už i Zálesí – protože je to drive-in steakhouse