Na návrat hostů v příštích dnech se proto těší i v humpolecké restauraci Na Mlýnku. „Ve čtvrtek přišlo více lidí. Ale bylo to dáno tím, že jsme tu měli akci. Ale jsem optimista a věřím, že se hosté opět vrátí. Uvidíme, jak dopadne víkend,“ říká provozní humpoleckého podniku Zdeněk Pikl.
Čtvrtek udělal pomyslnou tečku za Tečkou a do hospod a restaurací se mohli po čtvrt roce vrátit i lidé bez očkování a certifikátu bezinfekčnosti. Žádné fronty nedočkavců před podniky se ale nekonaly.
Na návrat hostů v příštích dnech se proto těší i v humpolecké restauraci Na Mlýnku. „Ve čtvrtek přišlo více lidí. Ale bylo to dáno tím, že jsme tu měli akci. Ale jsem optimista a věřím, že se hosté opět vrátí. Uvidíme, jak dopadne víkend,“ říká provozní humpoleckého podniku Zdeněk Pikl.
Ve světlejší zítřky věří i člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků a majitel několika restaurací Luboš Kastner. „První den po ukončení Tečky jsme zaznamenali nárůst tržeb asi o deset procent. A tento poznatek mám i od jiných provozovatelů restaurací,“ informoval Kastner a dodal, že „oslavy svobody“ budou podniky prožívat v následujících dnech. „Čím míň bude v novinách titulků od epidemiologů, tím více budou lidi chodit,“ odhaduje Kastner.
Sám se pak neobává, že by si lidé do restaurací opět nenašli cestu. „Teď je sice složitá doba, kdy dochází ke zdražování, ale hospody se opět naplní. Hospodu totiž domácím pitím v obýváku nenahradíte. Lidé se chtějí potkávat a komunikovat. A to jde v garáži či obýváku dost těžko,“ dodává Kastner.
Dokud poroste cena piva v hospodách do neuvěřitelných částek tak se hospody naplní dost těžko..
Tak v garážích jsou lidé zvykli se scházet na pivo. Hlavně na vsich to fungovalo perfektně. Pivko, buřty s cibuli, grilovacky. V garážích a sklepích fungovaly i další služby pro obyvatelstvo.
Jo jo. Ve sklepě u Fritzlů byl i diagnosťák.
A jaké to tam bylo ?
Do hospody chodit nebudu, nechci sedět u stolu s neočkovanými hazardéry a antivaxery.
dtto
nechci sedet u stolu s temi, co maj pocit ze po ockovani utrpeli nesmrtelnost a nemohou se ani nakazit, ani sirit vir(y) …
stesti je, ze magoru jako jsme my dva je mensina a hospodskym se casem vrati zpatky ta rozumna vetsina.
a druhy stesti je, ze ja do hospody poslednich asi 15 let beztak nechodim, takze zadna zmena 😉
A tak mne smakuladou „naockovani“ hazarderi nevadi. Dokazu pochopit ze strach ma velke oci, nechat se vojet kvuli vyhodam ale nechapu. Je to pryc, tak snad jim jen poprat aby je nedostihlo jejich svobodne rozhodnuti. A hlavne nic ve zlem. Nejsme preci jako (nekteri) oni.😎
Já myslím, že v Humpolci je to primárně o šílené nabídce, která tady mezi hospodami je. Jediné dobré až skvělé pivko dostanete na Baronce, čepovaná Plzeň tam nemá chybu. Jinak nabídka hospod a restaurací je opravdu žalostná. A to nemyslím jen to, že se všude čepuje místní 11’ . A o jídle a vzhledu interierů se tady snad ani nedá mluvit. Zamrzlo se v roce 1990 a to v lepším případě.
Dlouhá léta jezdím na lyže do Rakous. Devadesátky tam v hospodách frčí stejně jako v Humplu. Dobré jídlo a pití, čistota a přátelský personál. To je to co dělá hospodu.
Tak poraďte kam na to dobré jídlo?
V Humpolci nikam. Bohužel.
skvele prostredi a doufejme ze i jidlo jiz brzo v Humpolci
To je jak v těch reklamách “caming soon”
No tak se tedy budeme těšit co v návštěvnickém centru místního pivovaru předvedou. Myslíte předpokládám toto zařízení, nebo?
Protože ani potenciál ani ambice na dobré jídlo nikde jinde nevidím….
Slusne se vari u Kotyzy, zatim asi nejlepe v Humplu. Dobra jidla ma casto i Muzik nebo Fabrika.
a co Hong Kong?
Ano, slušně na Humpolec, když se trefite do správné směny a pan majitel je přítomen. Jinak je to restaurace se smutným příběhem.
Honkong je v Humpolci co za restauraci se smutnym pribehem ?
Ne „Honkong“. To byla reakce na Kotyzu.