Den biopotravin v Humpolci na který vás tu minulý týden lákala myška, pokazil jen nízký zájem ze strany veřejnosti. Ti, kteří přišli, si nejprve mohli vyslechnout hodnotné tématické přednášky. Vyplynul z nich zřejmý, k přírodě šetrnější přínos ekologického zemědělství, které má bezesporu velkou budoucnost. Poté, co se všichni přesunuli z auly do jídelny zemědělské školy, dostali při ochutnávce příležitost srovnání širokého sortimentu konvenčních i ekologicky vyrobených potravin. „Myslím, že se akce povedla. Zájemci se mohli přesvědčit o tom, že zároveň jde o zdravé a velice chutné produkty. Mrzí nás jenom malá účast. Zřejmě jsme ale vybrali nevhodný termín, ve všední den bychom asi měli plno,“konstatoval zástupce ředitele školy Miroslav Červený s tím, že škola nejenom z titulu členství ve svazu ekologických zemědělců Pro- Bio hodlá podobné programy chystat i nadále.