Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Kámen slaví, bude i bloudění v kukuřičném poli

Poslední srpnový víkend na Pelhřimovsku přinese rozmanité akce. V obci Kámen slaví svůj den s bohatým programem, noční bloudění v kukuřici si užijí nadšenci v Humpolci a Decofest zabere Pelhřimov.

Noční bloudění s kukuřičáky
Kdy: pátek 30. srpna od 20.00 do 0.00
Kde: Humpolec, kukuřičné bludiště
Za kolik: dospělí 100 korun, děti od tří let 80 korun, rodinné 290 korun
Proč přijít: Přijďte se bát s Kukuřičáky, skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti se strašidly a speciální tajenkou. Zájemci mohou přijít mezi osmou hodinou večerní a půlnocí. S sebou si zájemci mají vzít baterku a pořádnou dávku odvahy. Návštěvníci ve strašidelném kostýmu mají slevu na vstupném.

Den obce Kámen
Kdy: sobota 31. srpna od 14.30
Kde: Kámen, v Tosce
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Den obce Kámen zve v sobotu od půl třetí na bohatý program. Bude ukázka výcviku policejního psa, malování na obličej, skákací hrady, hry nebo pěnová show. Možností budou také projížďky v kočáře, živá hudba s kapelou Přespolanka nebo pěvecké vystoupení Vendulky Kafroňové a Josefínky Dvořákové v doprovodu kytary Pavla Martince. Občerstvení zajištěno.

Decofest v Pelhřimově
Kdy: sobota 31. srpna od 13.00
Kde: Pelhřimov, Pelhřimovské sady
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Čtvrtý ročník malého ekologického festivalu Decofest opanuje Pelhřimovské sady v sobotu odpoledne. Na programu budou koncerty, přednášky, občerstvení, čtení a workshopy. Konec léta na dece s přínosem pro planetu zemi, na to zvou organizátoři. Součástí budou také koncerty místních skupin.

JIHLAVSKO

Boží Food Fest
Kdy: sobota 31. srpna od 12.00
Kde: Jihlava, Masarykovo náměstí
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Pouliční gastrofestival Boží Food Fest jede do Jihlavy a láká na ty nejlepší foodtrucky. Lidé ochutnají kuchyni z celého světa, například i jamajskou kuchyni, paellu z Valencie, mexické chilli con carne, rolovanou zmrzlinu, hamburgery, hotdogy nebo nachos. K pití budou letní drinky, piva i kvalitní vína. V pravé poledne bude v ulici Matky Boží hudební busking scéna, od sedmi večer zahraje Zatrestband s Petrem Píšou. Vystoupí i divadelní soubor Fireducks s bláznivou komediální roadshow Indický běžec.

Brtnická pouť a Brtfest
Kdy: pátek 30. srpna až neděle 1. září
Kde: Brtnice, různá místa
Za kolik: vstupné dobrovolné, chovatelský areál: dospělí 50 korun, děti zdarma
Proč přijít: Brtnická pouť nabídne od pátku do neděle nabitý program. V pátek od osmi bude country zábava s Dostavníkem v Hoffmanově stodole, v klášterní zahradě hraje kapela Kalybr. V sobotu se od jedné odpoledne koná v klášterní zahradě Brtfest, třináctý ročník s kapelami Bagr, Elán KontraBand a LeGranda. Od půl osmé večer vyjde průvod k morovému kříži od farního kostela. Večer opět zábava v klášterní zahradě s Jarda Bandem. V neděli od deseti dopoledne bude církevní průvod k soše sv. Rocha, poté mše svatá a slavnostní požehnání v zámeckém kostele. Pouťové odpoledne od tří hodin v klášterní zahradě obstará Vysočanka a Túfaranka ze Šakvic. Doprovodný program obstarají výstavy, v chovatelském areálu bude Oblastní výstava drobných zvířat a chovných samců.

Schumpeter Open Air
Kdy: sobota 31. srpna od 19.00
Kde: Třešť, zahrada Schumpeterova domu
Za kolik: vstupné 100 korun
Proč přijít: Open air scéna v Třešti opět ožije s divadelním souborem Třešťský průměr. Na programu budou scénky s názvy Vězeň z Azkvízu, Relikvie smrdí, Buchtičky se Šedou, Dederova cola, Konec vleklých prázdnin, Žeh vítězství nebo Šlapková patrola. Dále sehrají skeče Český pionýrský, Better Fiala, Zlovensko nebo Sci-filis či Karel Akryl.

Nevcehelská podkova
Kdy: neděle 1. září od 9.30 do 20.00
Kde: Nevcehle, Areál u Komára
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Nultý ročník Nevcehelské podkovy se koná pod záštitou Svazu chovatelů českomoravského belgického koně. Návštěvníci uvidí soutěž chladnokrevných koní v disciplínách těžký tah jedno a dvojspřeží, vozatajský parkur, ovladatelnost v kládě. Bude možnost projet se kočárem, akce je vhodná pro děti.

HAVLÍČKOBRODSKO

Pec 2024
Kdy: pátek 30. srpna až neděle 1. září
Kde: Vlkovsko, Havlíčkův Brod
Proč přijít: Pec 2024 je třídenní akce o třech pecích: sklářské, chlebové a hrnčířské. Na programu bude ukázka tavby skla v replice sklářské pece, dále hrnčířská a chlebová pec a také řemesla od dřeva až po máslo. V pátek bude slavnost sklářská, v sobotu řemeslná a v neděli dotavná. Otevřeno každý den od devíti dopoledne do čtyř hodin odpoledne.

Cestami Jaroslava Haška
Kdy: sobota 31. srpna od 6.00
Kde: Světlá nad Sázavou, ZŠ Lánecká
Proč přijít: 43. ročník dálkového pochodu a cykloturistické jízdy se koná ve Světlé nad Sázavou. Zájemci si mohou vybrat z pěší trasy v délce deset, dvacet, třicet a padesát kilometrů. Na ty delší mohou zájemci startovat mezi šestou a osmou, na ty kratší mezi sedmou a desátou dopoledne. Cyklotrasy v délce od 25 do 80 kilometrů startují mezi osmou a jedenáctou dopoledne. Na trasách je možné prohlídnout si skanzen Michalův Statek v Pohledi nebo státní hrad Lipnice.

Cyklovýlet 9
Kdy: sobota 31. srpna od 9.00
Kde: Vepříkov, náves u infokiosku
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Cyklovýlet nejen po území Místní akční skupiny Královská stezka chystají na poslední srpnovou sobotu ve Vepříkově. Zájemci si mohou projet trasu dlouhou 35 kilometrů, která vede z Vepříkova přes Nejepín, Chotěboř s prohlídkou pivovaru a obědem, dále se jede přes Rozsochatec, Čachotín, Jilem, Jiříkov a Vepříkov.

TŘEBÍČSKO

Máme rádi víno
Kdy: sobota 31. srpna od 14.00 do 22.00
Kde: Jemnice, areál zámku
Za kolik: skleničkovné 120 korun
Proč přijít: Třetí ročník oblíbené akce Máme rádi víno se koná v Jemnici. V nabídce budou kvalitní vína z jižní Moravy, odpolední program k poslechu a případném tanci zpříjemní Cimbálová muzika Pazúr. O podvečerní hudební vystoupení se postarají Mladí muzikanti.

Festival třebíčských studentských kapel
Kdy: sobota 31. srpna od 18.00 do 22.00
Kde: Třebíč, Podzámecká niva
Za kolik: vstupné dobrovolné
Proč přijít: Festival třebíčských studentských kapel se koná na Podzámecké nivě v Třebíči. Jde o pilotní ročník, na kterém vystoupí kapely Zkrat 23, Preceptor, Renegát nebo Caramball. Na zájemce čeká dobré jídlo, pití a hudba. Půjde o zakončení prázdnin ve velkém stylu. Vstupné je dobrovolné, výtěžek putuje Nadačnímu fondu Šťastná hvězda, který pomáhá nemocným dětem.

Volná čas není nuda
Kdy: sobota 31. srpna od 14.00 do 17.00
Kde: Třebíč, Podzámecká niva
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Podzámecká niva v Třebíči se otevírá v sobotu od dvou do pěti hodin večer pro zájemce o aktivní trávení volného času. Jde o největší přehlídku dětských organizací ve všech pěti okresních městech Vysočiny. Účelem akce Volný čas není nuda je, aby si děti našly zábavnou a smysluplnou aktivitu pro vyplnění volného času. Připraveny budou hry, soutěže, aktivity pro děti i nabídka kroužků a oddílů.

ŽĎÁRSKO

Novoměstské slavnosti medu
Kdy: sobota 31. srpna od 8.00 do 12.00
Kde: Nové Město na Moravě, Vratislavovo náměstí
Za kolik: vstupné zdarma
Proč přijít: Tradiční slavnosti medu jsou na programu v Novém Městě na Moravě, medové slavnosti zaberou park na Vratislavově náměstí. Na prodej bude med, včelařské výrobky, literatura a pomůcky. Program je nabitý, součástí budou i novoměstské farmářské trhy, přijde Martin Obr s harmonikou, bude výtvarný workshop DDM a prezentace kroužků na rok 2024/2025. Dřevěné divadlo Honzy Hrubce bude hrát O vytrvalém princi.

Ukončení sezony na Šiklandu
Kdy: sobota 31. srpna od 10.00 do 1. září do 16.00
Kde: Zvole nad Pernštejnem, westernové městečko Šiklův mlýn
Za kolik: základní vstupné 319 korun
Proč přijít: Westernové městečko Šikland ukončuje letní sezonu. Lidé se mohou těšit na divadlo, animační program, westernové show, dětskou diskotéku nebo noční ohňovou show. Na pořadu bude také kouzelnická show nebo přijde i Indián Wambli.

Měřínský kapr
Kdy: sobota 31. srpna, od 6.00 do 12.00, prezence od 4.00 do 6.00
Kde: Měřín, Rybník Nový
Za kolik: návštěvníci zdarma, rybáři startovné 300 korun
Proč přijít: Rybářské závody jsou nachystané v Měříně, koná se tu 12. ročník Měřínského kapra. Samotný rybolov bude mezi šestou a dvanáctou hodinou, slavnostní vyhlášení a předání cen ve 12.30. O den později 1. září dostanou šanci také děti, prezence od 6.00 do 7.00, rybolov od 7.00 do 12.00. Na vítěze čekají ceny. Občerstvení zajištěno.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tip na výlet: šumavská hřebenovka Svaroh - Ostrý

Pá Srp 30 , 2024
V dnešním tipu na výlet se vydáme malinko mimo Vysočinu a podíváme se opět na Šumavu. Tento výlet nás zavede do oblastí, kam se zčásti oficiálně chodit nesmí – na šumavský Královský hvozd a Jezerní stěnu. Naposledy byla tato oblast bez problémů oficiálně přístupná v roce 1938, pak krátce po […]

You May Like

Témata