Zlíňaci testují – restaurace rekreační středisko Želivka s.r.o.

5

Tak tentokráte jsme na humpolecku na základě doporučení vyrazili na oběd do restaurace rekreačního střediska Želivka s.r.o. Tomu místní říkají s oblibou U elektrárny, jelikož středisko se nachází u vodní elektrárny na řece Želivka u obce Sedlice. Všichni humpolečtí zcela jistě znají. No a návštěva to byla vskutku zajímavá.

Tady to samozřejmě známe. Tohle bylo místo našich dětských klukovských her. Sem jsme z Humpolce vyráželi na dobrodružné výpravy po okolí a trávili tady spousty času. Ale opravdu je to jíž spousty a spousty let. A je to i spousty let kdy jsem tu byl naposledy. Takže místo se samozřejmě trochu změnilo. A tak jsem byl zvědavý jak to tady vypadá a hlavně jsme byli zvědaví co se tady dá dát k snědku.

No především se nám tady opravdu líbilo. Areál střediska a restaurace se nachází v malebném prostředí Českomoravské vrchoviny. Leží v krásném, lesnatém údolí na břehu řeky Želivky mezi třemi přehradami. Je tu opravdu krásně. V přímém okolí ani nevidíte pustošení zákeřného kůrovce, takže všude kolem jsou lesy a spolu s řekou zde příroda vytváří kouzelné prostředí, kde i v těchto horkých dnech je velice příjemně a přeci jenom trochu chladněji. Nám se tu velice při naší návštěvě líbilo a bylo nám tu moc příjemně. Je možnost sejít k řece, kde se mohl vyblbnout i náš hafan a kde se vyblbnou i děcka. Lokace je naprosto parádní.

Rekreační středisko Želivka se specializuje na pořádání společenských akcí různého charakteru (teambuildingové firemní akce, školení, semináře, family day, moto a auto srazy, dětské tábory, sportovní soustředění, školy v přírodě, rodinné oslavy, svatby, rekreace). Pobyt je možné zpestřit uspořádáním grill párty (grilovaná selata, krocani s bylinkovou nádivkou na rožni, uzené kýty na kosti, speciality na obří pánvi). Pro  ubytování poskytuje pokoje s vlastním sociálním zařízením – 52 lůžek a čtyřlůžkové chatky se společným sociálním zařízením. Součástí areálu je ale i hospůdka s velkým sálem/jídelnou a salonkem v konírně. Ted v létě se ale všechno hlavní odehrává venku, kde jsou k dispozici tři kryté pergoly – nebo zahrádky chcete-li. Ty nabízejí spousty volného místa. K dispozici je tu i menší dětské hřiště. Hospůdka je k dispozici pro širokou veřejnost a co jsem četl, tak se vás zde ujmou a obslouží vás i v době konání oněch společenských akcí. Do hospody můžete i se svým čtyřnohým pejskem, a to jak venku tak uvnitř. Restaurace se nachází nedaleko křižovatky cyklostezek a turistických tras, takže zde potkáte také spousty turistů a kolařů.

V letní sezoně je hospůdka otevřena každý den od 10 hodin (kuchyň je v provozu od 11). A ač jsou prázdniny u konce, sezona zde ještě nějaký čas pofrčí v plném proudu dále. Teď v září již bude otevírací doba poněkud okleštěna a to následovně: PONDĚLÍ – ČTVRTEK – 14:00 – 19:00, PÁTEK – 14:00 – 23:00, SOBOTA – 11:00 – 00:00, NEDĚLE – 11:00 – 20:00. Takže o víkendech zde nadále nebude problém zajít na oběd.

Jak jsem psal, teď v létě zde probíhá všechno venku a na zahrádce. Takže vás tady nikdo neobslouží. Respektive …. prodej nápojů a jídel probíhá z okénka, kam si musíte dojít a jídlo a pití si objednat. Následně jenom sdělíte kde konkrétně sedíte a jídlem již obslouženi budete. To vám bude doneseno ke stolu.

Nabídka jídel je vcelku široká. Co se týká nápojů, tak je toho tady k dispozici opravdu hodně. Čepuje se pivo Bernard, nabízejí různé domácí limonády, viděli jsme i nabídku čepované bezinkové limonády. Ale dostanete zde i luxusnější nápoje jako jsou různé koktejly, Aperol Spritz a najde se i kvalitní prosecco. Což na takovém místě zcela jistě potěší. My jsme si vybrali půllitrovou Kofolu, která byla fajn, správně vychlazená. Tady pokud se nešidí a dobře se vychladí tak není asi co zkazit a moc o čem mluvit. Jako druhý nápoj jsme zvolili jejich malinovou limonádu a ta byla teda pecková.  Parádní domácí limonáda, nijak nepřeslazená, naopak trochu kyselkavá a velice svěží. V tom počasí ta jejich malinovka byla pohlazení po duši i na patře a velice nás osvěžila. Za malinovku dáváme rozhodně palec nahoru a pokud máte rádi malinové příchutě a nemusíte zrovna moc sladké verze, tak můžeme jenom doporučit. My byli spokojeni moc. V malinovce byla i pěkná várka ledu. Navíc k ní dostanete plastové brčko, zde je svět ještě stále v pořádku. 😉

Jinak co se týká jídel, tak se tady jídelníček obměňuje, a pokud se nepletu tak snad každý den. Takže nikdy nevíte dopředu co se kde vaří. Aktuální nabídku dne je pak možno asi zjistit vždy ráno na Facebooku rekreačního střediska zde. Vaří se tu taková domácí kuchyně, jídla jsou většinou české národní, dvě polévky, nějaká ta omáčka, vrabec, španělský ptáček, zelí, cmunda, žebra, plus nějaké to kuřecí, a nějaké minutky z masa, většinou panenka a vždy je k dispozici jeden zeleninový salát. Plus nějaká nabídka pro děti. Jídel není nějak velice moc, cca kolem 10 jídel a více ne. Ale myslím si že málokdo zde bude mít problém si vybrat. Nám se tenhle koncept moc líbí, sem rozhodně pasuje.

Na začátek jsme si objednali jejich kuřecí  vývar. Ten byl za 60 korun. Porce velká a pro jednoho zcela jistě dostačující. Bohužel pro nás byla polévka velikým zklamáním. Možná tam i nějaký vývar pravý byl, ale rozhodně jsme v polévce cítili nějaká dochucovadla jako vegeta nebo podravka. Toho dochucovadla tam bylo ale ve skrze málo, takže polévka byla dost chuťově nevýrazná a slabá. Masa jsme v ní také moc nenašli. Já vím že to není ve vývaru podmínkou, a vývar může být bez masa, ale tady to maso opravdu chybělo. Navíc i výběr zeleniny, byl na vývar poněkud podivný. Nudle bohužel nebyly domácí, ale nějaké méně kvalitní kupované ve velkém. I když té zeleniny a nudlí v tom vývaru bylo docela dost, tak polévku to nezachránilo. Byla opravdu velice slabá a průměrná. Bohužel, tady jsme byli zklamaní a té polévce bychom se příště zcela jistě raději vyhnuli.

O to více jsme byli překvapeni, když dorazili hlavní chody. A to ve velice kladném slova smyslu. Manželka si objednala jejich koprovou omáčku za 189 korun. Jelikož je ze Slovenska a nemusí zrovna 2x houskové knedlíky, požádala o změnu přílohy na vařené brambory. Po chvilce váhání to nebyl problém a změna přílohy proběhla dle jejího přání. Ale ta koprovka byla sakra dobrá. Talíř po přinesení vypadal nádherně, brambory byly ještě posypané hladkolistou petrželí. Jídlo nádherně vonělo. Konzistence omáčky byla perfektní, krásně krémová, přesně podle našeho gusta. Dochucená byla také super, vyvážená sladko kyselá chuť s  octem , opět dle našich preferencí. Já osobně bych možná v omáčce uvítal trochu více toho čerstvého kopru, ale to už jsem hodně cimprlich a vybíravý. Manželka byla spokojená s omáčkou na 200%. Hovězí vařené maso bylo jemné, měkoučké, krásně se krájelo i napříč vlákny a nevytvářelo žádné suché dříví. 🙂 I se krásně kousalo a rozpadalo v puse, a mělo perfektní chuť. Trochu jsme měly problém s těmi bramborami. Když jsme je ochutnali samotné, tak nám nijak moc nechutnali. Zdálo se nám že nejsou úplně čerstvě vařené, ale třeba předvařené den předem a poté jenom ohřáté. Ale v kombinaci s tou omáčkou a masem to bylo vynikající. Takovouto koprovou omáčku je radost jíst, a vyrazil bych sem na ní kdykoliv znova. Krásné, dobré, domácí jídlo.

Já jelikož zbožňuji bramborovou kaší, a zde byla v nabídce, tak jsem si musel dát jejich kuřecí křupavé řízečky s bramborovou kaší.  To stálo stejně jako koprová omáčka 189 korun. Očekával jsem a byl jsem si jist, že dostanu nechutnou hmotu z nějakého prášku. Už ale když mi přistál talíř na stole, tak jsem tušil, že tohle by mohlo být parádní. A taky že bylo. A to jsem na bramborovou kaší fakt pes. Ale tahle, tahle byla opravdu luxusní. Krásná hutná a zároveň jemná bramborová kaše, vyrobená z brambor, másla a mléka. Vše přelito rozpuštěným máslem a posypané opět hladkolistou petrželkou. Jíst tuhle kaši byl zážitek a popravdě těžko bych hledal v paměti restauraci, kde by bramborová kaše byla tak lahodná a poctivá. Kuřecí  řízečky byly také v pořádku. Ne že by byly zrovna úplně božské, ale byly obalené v klasickém trojobalu a ne v nějaké obalovací směsi z pixly. Byly to celkem asi čtyři řízečky z kuřecích prsou. Ale porce to byla fajnová. Maso bylo měkounké, křehké a nevysušené. Jediná škoda, že řízečky nebyly smažené na sádle nebo na másle, ale evidentně na oleji. Kdyby byly smažené na másle, tak tohle jídlo by byla úplná pohádka. Dostal jsem i citron na pokapání, což je další plus. Na talíři byly i kyselé okurky. A zajímavý salát z bílého zelí. Takový malá kopeček. Nevím jestli si zde ten salát připravují sami, nebo je z nějaké konzervy, ale ten salát byl velice dobře ochucený. Opět krásná sladkokyselá chuť. Oběma nám ten salátek z toho zelí moc šmakoval. S tímhle jídlem opět naprostá spokojenost a moc jsme si na něm pochutnali.

V nabídce je i nějaký ten dezert. V době naší návštěvy byly k dispozici palačinka s lesním ovocem, zmrzlinou a šlehačkou za 109 Kč. I když to není asi desert, ale spíše plnohodnotný sladký chod. My jsme však byli tak bohatě najedeni, že by jsme desert si stejně nedali.

Celkově byla návštěva této restaurace velice příjemný a nečekaný zážitek. Obsluha v podniku byla velice milá a pohodová. Mladý klučina ve výdejním pultu byl ochotný, usměvavý a příjemný. Stejně tak pán, který roznášel jídlo po place. Popřál dobrou chuť, po jídle se zeptal zdali bylo vše v pořádku. Cítili jsme se zde v pohodě a jako vítaní hosté. Vzhledem na poměry a na prostředí zde bylo i docela čisto. Nádobí bylo čisté, nenašli jsme nikde žádné šmouhy, zbytky rtěnek apod. Jídlo bylo připraveno a přineseno na stůl velice rychle od objednání, na nic jsme nikdy nějak dlouho nečekali a šlo to ráz na ráz.  Velikost porcí jídla je zde naprosto dostačující i na takového pana Baculatého jako sem já. Ceny jsou za nás naprosto příznivé a v pořádku. Myslím si že vzhledem ke kvalitě jídla by si mohli i klidně říci o nějakou tu korunu více. Na druhou stranu vzhledem k místu a prostředí naprosto ideál.

Nápoje i jídla jsou zde velice chutná, řekl bych až dost dobrá. Jedná se o poctivě připravované jídlo dle domácích standardů, nebo standardů velice dobré restaurace. Nebýt polévky, která nás bohužel zklamala, a poněkud slabších vařených brambor, tak vzhledem ke kvalitě a chuti ostatního jídla by si u nás tato restaurace vysloužila 5 hvězdiček. Takhle bohužel jednu hvězdičku musíme odebrat a tak od nás tato restaurace dostává čtyři hvězdičky z pěti.

Musíme však zároveň dodat, že naše návštěva zde patřila k tomu lepšímu co jsme měli možnost na humpolecku zažít. Velice nám tu chutnalo, prostředí a okolí bylo naprosto skvělé. Zcela bez váhání můžeme tuto restauraci doporučit k návštěvě na víkendový oběd, nebo když kolem pojedete na kole. My bychom se sem zcela jistě zase na jídlo vrátili. A určitě tak učiníme.

A co vy? Byli jste v této restauraci? Jaký byl váš dojem a jak vám chutnalo? Dejte nám vědět do komentářů. A pokud máte tip, kam by jsme se v Humpolci a okolí mohli  vydat na nedělní oběd příště, pošlete nám svůj tip.

Axl

5 thoughts on “Zlíňaci testují – restaurace rekreační středisko Želivka s.r.o.

  1. Axle jste dost tvrdej. Dostal někdo historicky hodnoceni 5 hvězdiček a případně kdo?
    Za mě Pihávek špica 5 z 5

    1. Samozřejmě. Pět hvězdiček prozatím dostali následující podniky:

      Hotel Fabrika – https://www.humpolak.cz/zlinaci-testuji-restaurace-hotelu-fabrika/
      Penzion Mahler – https://www.humpolak.cz/zlinaci-testuji-penzion-mahler/
      Café 8smička – https://www.humpolak.cz/zlinaci-testuji-cafe-8smicka/

      Jinak já si nemyslím že by jsme byli nějak extrémě tvrdý. Snad jen kromě recenze restaurace hotelu U Jiřího. Ale tam to jídlo bylo fakt strašný a bylo to zasloužené. Naopak si myslím že naše recenze jsou ve většině případů dost hodně pozitivní. Ale to je proto, že chodíme většinou tam kde se dá očekávat že to bude ok. Prozatím se úmyslně vyhýbáme podnikům, které mají na Google maps nízká hodnocení a špatné recenze. No ale i na ty možná dojde. 🙂

      Jinak pro pochopení našeho hodnocení hvězdiček:

      3 je dobré, byli jsme spokojeni chutnalo nám
      4 je nadstandard, do této restaurace se určitě několikrát a kdykoliv znovu vrátíme a patří k top
      5 je jedinečné, unikátní, do této restaurace bych jel jenom kvůli tomu jídlu a kvůli ničemu jinému i 300 km daleko.

      Takže berte že 5 od nás dostane opravdu málokdo. 🙂

      1. V tom případě nechápu Fabriku, ale asi to bude tím, že jsem tam už nebyl dva roky, právě kvůli mizernému jídlu.
        Děkuji za vysvětlení
        PS café 8 smička vaří?

        1. No my byli právě ve Fabrice nadšení. A to hned 2x za sebou. Ostatně odkaz na recenzi je výše a je možné si jí přečíst.

          V 8smičce nevaří, ale dělají tam snídaně, pečou chleba a ty jejich zákusky a koláče jsou perfektní. Koncept se nám taky moc líbí. Proto se ocitla v našich recenzích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Řidič lexusu nedal na sjezdu z dálnice D1 u Humpolce přednost motorkáři

Po Zář 9 , 2024
Motorkář se snažil střetu s autem zabránit, i tak se při nehodě zranil a skončil v pelhřimovské nemocnici.
Prvosledové hlídky mají speciální výstroj i výzbroj. Policisté museli projít intenzivnějším výcvikem.

You May Like

Témata