KFC otevře v Havlíčkově Brodě první pobočku v okrese. Zákazníky přivítá letos

První provozovnu rychlého občerstvení otevře na Havlíčkobrodsku známý americký fastfoodový řetězec KFC. První zákazníky uvítá ještě letos. V současné době už hledá zaměstnance.

Otevření provozovny v areálu nové obchodní zóny Stříbrný Dvůr na okraji Brodu potvrdily Deníku mluvčí společnosti AC&C Public Relations Barbora Cihlářová a ředitelka KFC pro Česko a Rakousko Ivana Dlouhá Makalová. „Ano, s radostí můžeme potvrdit, že KFC plánuje otevření restaurace v Havlíčkově Brodě ještě do konce tohoto roku. O termínu otevření budeme včas informovat,“ sdělila Makalová.

V zápětí dodala, že otevření pobočky KFC v Brodě je součástí dlouhodobé strategie, jejímž cílem je posilování přítomnosti KFC v krajích po celé České republice. „Chceme být dostupnější pro ještě větší počet našich zákazníků a přinášet jim křupavé kuře v lokalitách, kde jsme dosud chyběli,“ dodala ředitelka KFC.

V současné době to bude v okrese Havlíčkův Brod vůbec první provozovna rychlého občerstvení této americké nadnárodní korporace, která se plným jménem nazývá Kentucky Fried Chicken. V současné době je zatím provozovna KFC v Havlíčkově Brodě v areálu Stříbrný Dvůr ve výstavbě.

Student Pavel Švec otevření nového typu rychlého občerstvení v Brodě vítá a těší se, že kvůli smaženému kuřeti nebude muset jezdit do Jihlavy. „Sestra studuje v Brně. Byla v KFC na brigádě. Prý slušné jednání, slušné peníze. Mám smažené kuře rád, ale denně bych tam určitě nechodil. Je to drahé,“ prohlásil Pavel Švec.

Sportovec Milan Hašek si potrpí na zdravou výživu. Tvrdí, že z otevření KFC v Brodě se není proč radovat. „Móda rychlých amerických občerstvení se podepíše na zdraví, hlavně mladých. Chtějí být in, ale řada z nich má obrovskou nadváhu. Hlavně holky. Vzpomínám si, jak kdysi režisér filmu Metráček vzpomínal, jak těžké bylo najít do filmu obézní herečku. Teď by problém neměl,“ poznamenal kriticky Milan Hašek.

Jak dodal, je KFC v něčem přece jen lepší. „Určitě v hygieně. Je to tam určitě lepší než u těch rychlých exotických jídelen, kde se vám při pohledu do kuchyně udělá špatně. Jmenovat nechci, v Brodě jich je dost,“ konstatoval Milan Hašek.

KFC provozuje v Česku 127 poboček. I letos chce podle ředitelky Dlouhé Makalové pokračovat v expanzi, zaměří se i na menší města. Kromě Havlíčkova Brodu chystá KFC otevřít provozovnu třeba v Břeclavi. KFC minulý rok otevřelo devět restaurací, například ve Znojmě, Mostě, Liberci, Litoměřicích, Berouně a Strakonicích. V Mostě pro prvních sto hostů připravila firma jídlo zdarma.

Něco o fastfoodu KFC:

  • V České republice zahájilo KFC provoz v roce 1994 a jeho první restaurace byla ve Vodičkově ulici v Praze. V lednu 2022 mělo KFC v Česku 114 restaurací, z toho téměř čtyřicítka z nich se nacházela v Praze.
  • Několik restaurací vzniklo u významných silničních tahů nebo u frekventovaných ulic ve městech je také vybaveno tzv. „Drive Thru“ okénkem, kde je možné si objednat jídlo bez nutnosti opustit svůj vůz.
  • Fastfoodový řetězec KFC, jenž si letos připomíná 30 let od vstupu na český trh, provozuje aktuálně 127 poboček ve 40 městech.
  • Za minulý rok je navštívilo přes 25 milionů zákazníků.
  • Provozovatelem restaurací KFC v České republice je AmRest, pobočka společnosti Amrest se sídlem v Madridu, která mimo jiné vlastní licenci také pro Polsko a Ukrajinu a v Česku provozuje také restaurace řetězce Burger King, Pizza Hut a kavárny Starbucks. Zdroj: KFC

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zlíňaci testují - Klášterní restaurace Želiv

Pá Zář 20 , 2024
Klášterní restaurace Želiv je místem, které by mělo spojovat kvalitní jídlo a vynikající pivo z jejich klášterního pivovaru. Klášterní restaurace prošla úpravou interiéru a tvoří tak útulný prostor pro rodinný oběd, rodinné oslavy, firemní akce či svatební hostiny. Vařit by měli z kvalitních surovin převážně regionálních výrobců s důrazem na […]

You May Like

Témata