Zveme vás #DoJihlavy … i na přednášky

Pokud sledujete sociální sítě, jistě vám neunikla zpráva o tom, že jihlavské památky se dostaly i do hledáčku médií. Kdybyste to ovšem nezaregistrovali, tak zde vám přinášíme odkaz na článek v Jihlavských listech, který vám představí 3 unikátní jihlavské kaple, o nichž možná ani netušíte, že tu takové skvosty máme. A v neděli jste mohli v Toulavé kameře na ČT1 shlédnout reportáž o Stříbrném domě (stopáž 5:58).

Všechny tyto památky můžete navštívit v rámci komentovaných prohlídek, kterých neustále přibývá, protože poptávka po nich roste takovým tempem, že jsou kolikrát během jednoho dne vyprodané. Za váš zájem vám opravdu děkujeme.

 

To je ostatně případ i nově připravovaných cyklů přednášek. Již v úterý 24.9. proběhne první přednáška našeho skvělého průvodce Marka Skřivánka O životních příbězích jihlavských erbovních měšťanů / bohužel, tento termín je již vyprodán, ale další volný termín je vypsaný na 17.10.! / a ve čtvrtek 26.9. se koná první přednáška Jihlavského architektonického manuálu – Uvidět co nejvíc (z Říma). Aneb jak cestovat za architekturou evropských měst. Na našem webu najdete i další pestrou nabídku přednášek.

 

Jste-li spíše příznivci umění, tak si nenechte ujít novou výstavu v Domě Gustava Mahlera. Ta je nazvaná Fotografie a je takovým pomyslným pojítkem mezi již zmíněnou architekturou a uměním. Představuje výběr z díla Květoslava Přibyla, který je původní profesí architekt a fotografii se celý život věnoval především z osobního zájmu. Na jeho fotkách se nejčastěji objevují stavební dělníci v pohybu, při různých akcích. Vernisáž je tuto středu a pro veřejnost bude výstava otevřena od 26.9. až do 23.11.

 

Pro milovníky divadla máme tip na skvělou stand-up komedii Nasraná máma v Divadelním klubu HDJ. Zářijové termíny hlásí vyprodáno, nejbližší volný termín je 22.10.! Tak pospěšte.

 

Všichni vědci, koumáci a badatelé se jistě potkají 27.9. na Noci vědců a příznivci sportu a šplhání zvláště pak 28.9. na Noci Sokoloven.

 

Pro milovníky motosportu je ideální příležitost zajít v sobotu 28.9. na Masarykovo náměstí, kde brzy ráno odstartuje Ježkova jízda historických vozidel.

 

Ať už si vyberete jakoukoliv akci, budeme moc rádi, pokud se s námi podělíte o vaše zážitky na našich sociálních sítích (FB a IG) nebo nám dáte zpětnou vazbu mailem.

 

Krásný podzimní týden vám přeje

 

Brána Jihlavy

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

OZVĚNY 4. LIGY: Brod s Humpolcem braly důležité body

Út Zář 24 , 2024
Ohlédnutí za zápasy víkendového 8. kola letošního ročníku 4. moravskoslezské ligy – skupiny D, včetně hlasů přímých aktérů.
Divizní fotbalisté Humpolce (v pruhovaném) doma v sobotu remizovali s Břeclaví (v tmavém) 1:1. Dál tak zůstávají v tabulce poslední.

You May Like

Témata