DoJihlavy – Tipy pro vás – 30. 9.–6. 10. 2024

Také máte ještě v paměti horké letní večery s koncerty a drinky na náměstí? Předpověď počasí nám bohužel už moc tepla neslibuje, ale nezoufejme, protože pro vás i tak máme spoustu skvělých tipů, jak si užít prima podzimní čas v Jihlavě.

Již 2.10. v 17:00 máte možnost užít si jihlavskou premiéru filmu Janžurka, který není jen klasickým životopisným dokumentem, ale také osobním dialogem matky a dcery, který na herečku nahlíží jako na člověka a ne jen tvář z plakátu. Právě Theodora Remundová bude v rámci cyklu „CDF uvádí“ osobně přítomna uvedení filmu v kině Dukla Jihlava.

 

Ve stejný den a stejnou dobu se v Gotickém sále jihlavské radnice můžete seznámit s pestrou historií Jihlavy tak, jak se vepsala do pamětí jejích obyvatel. Kino příběhy 20. století představují vybrané vzpomínky pamětníků na události 20. století a způsoby, jakými se odrazily na životech jejich rodin, jich samých i jejich města. „Paměť Jihlavy a Jihlavanů“ odvypráví historik František Štambera a vstupné je zdarma.

 

Ve čtvrtek vás zveme na pohybově-obrazovou inscenaci výjimečného režiséra Petra Lébla, který byl jednou z nejvýznamnějších uměleckých osobností českého divadla devadesátých let. A to nejen profesionálního (sedm let vedl Divadlo Na zábradlí), ale i amatérského, kde v osmdesátých letech začínal. Představení Objal mě bůh a nic bude projektem o vášni a lásce jako o univerzálních tématech, nikoliv nějakým „slovníkovým heslem“.

 

Páteční večer ovládne v DKO Tančírna – Zatrestband spolu s Originálním Pražským Synkopickým Orchestrem. Mimořádně hudebně silně obsazený hudební večer slibuje i doprovodný program a překvapení. Těšte se mimo jiné i na charleston, black bottom, foxtrot a mnohé další.

 

V sobotu máte jedinečnou příležitost prohlédnout si s námi interiéry minoritského kostela Nanebevzetí Panny Marie, mimořádně s prohlídkou kapličky sv. Bonaventury. Ale pozor, zbývá jen pár volných míst.

 

Celý víkend, 5. – 6.10. pak budou probíhat Dny otevřených ateliérů na Vysočině a při této příležitosti můžete navštívit soukromé ateliéry a dílny místních umělců jako je např. malíř Rathsam Jan Jiří, zlatnictví Tiamond, M&K Galerie, patchworkové studio Jany Hrevúšové nebo studio Tvůj rozlet.

 

Přejeme vám spoustu krásných uměleckých zážitků.

 

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Božejáci – 120 let

Út Říj 1 , 2024
Jihočeská hasičská dechovka Božejáci, jedna z nejstarších dechovek v Čechách i na Moravě, k nám přijíždí oslavit 120. výročí svého založení. Jako host vystoupí žáci ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec. Koncert se uskuteční v úterý 1/10 od 19:00 na divadelní scéně kina při příležitosti Mezinárodního dne seniorů.

You May Like

Témata