Podzimní jarmark již tento pátek!

Do pátku je sice ještě relativně dlouhá doba, ale už nyní si zapište do kalendáře, že 11.10. od 10 do 18hod bude na jihlavském Masarykově náměstí probíhat Podzimní jarmark, který bude provoněný vším, co k podzimu patří – burčák, svařák, bylinky, čaj, mošt, domácí sýry a uzeniny nebo květiny, dekorace, hračky, šperky, kůže a textil.

Mezitím vás zveme na několik kulturních zážitků, které vám zkrátí čekání. V úterý, 8.10. v 17:00 se koná v MVJ vernisáž Život je sen, která odstartuje kolektivní výstavu členů Spolku výtvarných umělců Vysočiny, jež potrvá až do 1.12.2024.

 

Ve středu bude celý den v jihlavských ulicích probíhat charitativní sbírka domácího hospice Bárka nazvaná Koláč pro hospic. Svým finančním darem 50 Kč umožníte charitě nakoupit vybavení a zdravotnický materiál, který hospic využívá při péči o nevyléčitelné pacienty a umožňuje jim tak strávit poslední okamžiky svého života v domácím prostředí. Jako poděkování za váš příspěvek na vás čeká kousek sladkého koláče. Děkujeme, že spolu s námi pomáháte.

 

Tentýž den, tj. 9.10. v 17:00 se ve Stříbrném domě v rámci Studia JAM uskuteční první setkání budoucích architektů, resp. studentů, kteří se touží stát architekty a v 19:00 vám Centrum dokumentárního filmu představí první ochutnávku z letošního Inspiračního fóra, a tou je zajímavá debata s jednou z top vědkyň Česka, s vědkyní Julií Dobrovolnou, kde mj. zjistíte, jak stres ovlivňuje naše zdraví a imunitu a jak můžeme zlepšit svou odolnost vůči stresovým situacím.

 

Čtvrtek nabídne v rámci Týdne sociálních služeb našim seniorům zdarma nejen komentovanou prohlídku radnice (14:00 – 14:45), ale také Besedování na jihlavské radnici, kde mohou osobně poznat redaktory Českého rozhlasu Vysočina, dozvědět se více informací o historii a současnosti Jihlavy či o nabídce služeb Integrovaného centra sociálních služeb. Na závěr je připraven koncert žáků ZUŠ Jihlava.

 

Večer v 19:00 se pro velký zájem v Divadle Na kopečku opakuje představení divadelního spolku Jiřího Voskovce Sázava – Dokonalá svatba a tato situační komedie vám pořádně procvičí bránice. Vstupenky je možné si rezervovat na tel: 567 552 232 nebo zakoupit na místě.

 

A o víkendu se můžete společně s námi protáhnout – ve 14:00 startuje u dětského hřiště na Heulose 3 hodinová lekce Nordic walking s lektorem, která je zdarma a dozvíte se vše o správné technice této severské chůze. Na akci je ale potřeba se předem nahlásit na zdravemesto@jihlava-city.cz. Na tankodromu v Rančířově se koná největšího sraz pro všechny majitele a milovníky čtyřkolek v České republice s názvem Mistři bahna a v Novém Pávově u stáje Valentýnka můžete s dětmi v sobotu od 14 hod provětrat papírové draky. A kdyby náhodou bylo/nebylo počasí na draky 😉, tak vezměte děti do Cityparku, kde na ně o víkendu čekají Bob a Bobek, králíci z klobouku.

 

Spoustu dalších akcí najdete v našem kalendáři akcí, tak vám přejeme krásný, zážitkově bohatý týden,

 

Vaše Brána Jihlavy.

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Smolné pondělí. Na dálnici D1 u Humpolce auto narazilo do návěsu

Út Říj 8 , 2024
Dopravní nehoda se stala v pondělí ráno na 91. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Střet dvou aut se obešel bez zranění. Škoda je dvě stě padesát tisíc korun.

You May Like

Témata