V žebříčku miliardářů jsou i podnikatelé z Vysočiny, nejvýš majitel Agrostroje

4

Magazín Forbes zveřejnil seznam stovky nejbohatších Čechů. Jsou v něm i zástupci z Kraje Vysočina. Kupříkladu na 49. místě je majitel Agrostroje Lubomír Stoklásek s hodnotou majetku 10,6 miliardy korun.

„Majitel Agrostroje má velké plány ve Spojených státech. V Kansasu staví výrobní závod za 2,5 miliardy korun. Ten bude zároveň novou centrálou společnosti KMW, kterou pelhřimovská firma získala v rámci akvizice německé skupiny Stoll,“ uvádí Forbes.

Vedle Agrostroje, jenž vyrábí produkty pro přední výrobce zemědělských vozidel a nákladních aut, spadá do holdingu také ČAD Blansko, Moravská Agra nebo Spa Resort Lednice.

Na 75. místě s hodnotou majetku 6,6 miliardy korun je jihlavská Kateřina Kratochvílová s rodinou a jejich hlavní firmou ICOM transport. „Jihlavské firmě se loni podařilo růst v klíčových segmentech – autobusové a nákladní dopravě. Letos například masivně investuje do výstavby logistického areálu,“ popsal magazín. Pro dopravní gigant pracuje přes 1 400 lidí.

Hned za Kratochvílovými skončila na 76. místě s hodnotou majetku 6,5 miliardy korun Lucie Večeřová s rodinou a jejich firmou Agro Měřín. Lucie Večeřová převzala vedení firmy od svého otce Gabriela Večeři v březnu loňského roku. „Firma má 1 300 zaměstnanců a hospodaří na patnácti tisících hektarech pozemků. V letošním roce ve společnosti vkládají své úsilí zejména do zemědělské prvovýroby, a to jak do zabezpečení personálního obsazení, tak do investičních projektů,“ shrnul Forbes.

Do skupiny Agro Měřín patří mimo jiné výrobce mléčných produktů Lacrum Velké Meziříčí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vysocina-forbes-nejbohatsi-agrostroj-stoklasek.A241009_821391_jihlava-zpravy_epsal

.
Majitel Agrostroje Lubomír Stoklásek má velké plány ve Spojených státech. V Kansasu staví výrobní závod za 2,5 miliardy korun.

Majitel Agrostroje Lubomír Stoklásek má velké plány ve Spojených státech. V Kansasu staví výrobní závod za 2,5 miliardy korun.

 

Axl

4 thoughts on “V žebříčku miliardářů jsou i podnikatelé z Vysočiny, nejvýš majitel Agrostroje

  1. Je jasný, že nejbohatší Češi nebudou žádní dobrosrdeční beránci. Pana Stokláska a Paní Kratochvílovou nebo jejího manžela, psychicky nemocného však zázračně uzdraveného, nám, městu Humpolci, byl čert dlužen. Stoklásek vyrábí ve své fabrice, krom kovových součástek pro Babiše, z občanů Humpolce alkoholiky a Kratochvíková si bere občany Humpolce jako rukojmí, ve svém boji o koryto – viz. soudní tahanice o nového dopravce na Pelhřimovsku.

    1. A ta výroba alkoholiků probíhá jak? Že si zaměstnanci vydělají tolik, že jim, po zaplacení všech nezbytných nákladů, zbývá dost peněz na lití do kebule?

  2. Agrostroj vyrábí, krom kovových součástek pro Babiše? Můžete to vysvětlit, nebo to tady jenom zaplevelujete :/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V základní škole Hradská v Humpolci vznikne nová tělocvična i družiny, podívejte

Pá Říj 11 , 2024
Dostavbu základní školy Hradská plánují v Humpolci na Pelhřimovsku. Ve škole vznikne nová tělocvična nebo zázemí pro družiny. Studie už je hotová, podívejte se do galerie na vizualizace.

You May Like

Témata