Restaurace typu KFC otevřela svoji provozovnu v nové obchodní zóně Stříbrný dvůr na okraji Havlíčkova Brodu naproti supermarketu Albert. Jako první přichází smažené kuře ochutnat Miloš Adamec z Přibyslavi. „Na KFC jsem se těšil, to co restaurace nabízí, mi chutná. Dám si kuřecí stripsy a kolu. Je teplo a mám žízeň,“ říká. Dodává, že KFC je jeho oblíbená restaurace, stavuje se tam rád, když jede s rodinou na návštěvu do Prahy, nejbližší KFC je v Jihlavě.

Ovšem ještě dřív než první zákazníci mohou dovnitř, čeká je přede dveřmi v rámci slavnostního otevření malý kvíz s moderátorem. Soubor otázek a odpovědí, co vlastně vědí o historii KFC, známého amerického fastfoodového řetězce. „Kdy byla v Česku otevřená první restaurace KFC,“ ptá se moderátor. „No já nevím asi v roce 1989,“ hádá jedna ze zákaznic, Alena Vrbová. „Jo to bychom to vzali hopem,“ směje se moderátor a prozrazuje správnou odpověď, a sice že to bylo v roce 1994 v Praze. Kdo odpoví na otázky moderátora správně dostává suvenýr.

Na první porci smaženého kuřete koupené u pultu si pochutnává také Zdeněk Kašpar z Havlíčkova Brodu. „Je to dobré, ale každý den sem určitě chodit nebudu,“ říká důchodce. Manželé Hladíkovi studují tabuli se seznamem objednávek a dodávají, že si jídlo vezmou domů. KFC v Brodě nabízí i řidičům prodej pochoutek přímo do auta. Restaurace nabízí jak posezení uvnitř, tak malou venkovní terasu.

Podobčka v Havlíčkově Brodě je v pořadí 130. otevřená v Česku. „Chceme být dostupnější pro ještě větší počet našich zákazníků a přinášet jim křupavé kuře v lokalitách, kde jsme dosud chyběli,“ říká ředitelka KFC pro Česko a Rakousko Ivana Dlouhá Makalová.

Video a fotogalerie zde: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/kfc-havlickuv-brod-otevreni-stribrny-dvur.html