Na pánvi pod stanem se smaží jitrnice a jelítka, o kousek dál se stánek prohýbá pod špekem, uzenou šunkou a dalšími dobrotami. Směs vůní a chutí. Maso, maso a zas maso. Podívaná, ze které by o vegetariány a pojídače sušených červů pokoušel infarkt. Vepřové hody pod širým nebem se konaly v sobotu osmého února v Humpolci na Horním náměstí.
Návštěvníky zvaly k ochutnávce víc než dvě desítky stánků, kde prodejci nabízeli pouze a jedině klasické zabijačkové speciality, jako jsou jitrnice, jelita, prejt, tlačenka, prdelačka a ovar.
Labužníci se mohli potěšit pohledem na dobroty z udíren včetně klobás, špeku nebo uzené šunky. Zájemci koštovali různé pečené pochoutky, vyzkoušeli koleno, bůček, žebírka, škvarky a spoustu pouličních specialit.
Sladkou tečkou byly kynuté buchty, koláče a trdelníky. Akci pořádali město Humpolec a společnost Food Event. Jídlo si lidé mohli nechat nabalit s sebou a nebo si ho vychutnat přímo na místě.