Jihlavský pivovar si našel nové odbytiště v Japonsku. Po Jižní Koreji je to druhá asijská země, kam exportuje „desítku“ a také osmnáctistupňové pivo. Grafici vytvořili rovněž etikety v japonštině.
"Exportujeme do Tokia. Odběratelem je tradiční importér
piva z Evropy. Naši desítku a osmnáctku distribuuje do sítě restaurací,"
řekl sládek jihlavského pivovaru Jaromír Kalina.Jihlavský pivovar posílá tradiční desítku a osmnáctku do japonského Tokia. Pivo bude mít i etikety v japonštině.
| foto: koláž iDNES.czDo Japonska
směřuje sudové pivo. "Kromě toho máme obě značky stočené i do třetinek. Z
restaurace si zákazník bude moci odnést třetinku jako malý dárek," doplnil Kalina. Pivovar doplňuje servis i dodávkou sklenic, pivních tácků a dalšího materiálu. Etikety na lahvích jsou v japonštině.Speciálů uvařili rekordní množství, jdou na odbyt
Jihlavský
pivovar patří do skupiny Pivovary Lobkowicz. Tak se letos v únoru
přejmenovala skupina K Brewery. Celé skupině sedmi pivovarů vzrostly
loni tuzemské tržby meziročně o 7,2 procenta na 1,27 miliardy korun."Pokud
jde konkrétně o produkci našeho pivovaru, jsme vázáni mlčenlivostí,
data udáváme za celou skupinu. Mohu ale říci, že naše pivo bylo
několikrát za rok nejprodávanější značkou ve skupině v rámci měsíčních
statistik, třeba i v prosinci loňského roku," uvedl obchodní ředitel
jihlavského pivovaru Miloš Vostrý.Spokojeni jsou v Jihlavě i s
tím, jak jdou na odbyt speciály. "Loni jsme jich uvařili rekordní
množství a letos je předpoklad, že ten trend bude pokračovat. Ať jsou to
jednorázové akce typu Krasličák nebo Čertovské pivo, nebo balení
multipack s více značkami speciálních piv," zmínil sládek Kalina.K trendu prodeje piva v PET lahvích se jihlavský pivovar nepřidává. Firma
měla v plánu výstavbu nového skladu, tento záměr zatím nebude
realizován. Naopak v případě poskytnutí dotace vznikne ve městě
pivovarská stezka kolem domů, ve kterých se dříve vařilo pivo.
Vždy se říkalo a myslím že platí – „Chceš-li dobrou sr…u mítí, musíš Ježka k tomu píti“. Tak asi v Japonsku mají problémy se zácpou 🙂
No to se Japonci popíchaj ………..
Je vidět,že to umí i v jiných pivovarech na Vysočině,ne jen v Humpolci.
Jako je to fajn, že se tam objeví, otázka je kde ho budou mít a do kolika hospod půjde. V jedný hospodě v Okazaki jsem se bavil s majitelem (něco jako australský Ir nebo tak :-)), který měl v hospodě anglický, belgický a různý piva, ale plzeň jen na plakátě na stěně, proč tam tu plzeň nemá taky. A prý to není vůbec jednoduchý jí sehnat, je to drahý atd. Takže jsem zvědavej kolik se toho tam prodá. Ostatně to by mne zajímalo i u bernarda v Austrálii
Kapík
V zámoří mají raději pasterované pivo.