Rodinný pivovar Bernard v Humpolci přivítá letošní jaro lehkým, voňavým ležákem. Jarní speciál Bernard bude k dostání pouze čepovaný v restauracích a hospodách nabízejících pivo Bernard, pivovar jej připravil 800 hektolitrů.
„Uvařili jsme ho ze čtyř druhů sladu, českého, bavorského, karamelového a pšeničného. A použili jsme několik druhů tuzemských i zahraničních chmelů. Uvařili jsme dobré, lehké a osvěžující pivo,“ představuje speciál pro jarní a velikonoční trh Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.
Svěží nefiltrovaná novinka zlatavě jantarové barvy se dobře pije. „Jde o pivo, které může být nápojem na celý večer, obsahuje 3,5 procenta alkoholu. Hořkost 45 IBU je o trochu vyšší než u běžného ležáku, je svěží a skvěle ladí se sladovou chutí a příjemnou chmelovou vůní,“ říká dál k charakteru jarního speciálu Josef Vávra.
Ještě víc hořkosti to v té novince chce. Už takhle je ta všude čepovaná 11 po druhém pivu v ústech hořká dost.
A to je fajn. Nasladlych piv jak #ovno z nutrie je prehrsel.