Současný absolvent České zemědělské akademie v Humpolci resp. jejích agronomických oborů by měl mít povědomí nejen o konvenčním zemědělství, ale také o jeho ekologické podobě.
Proto tato krajská střední škola pravidelně každý rok pořádá pro své studenty a pro veřejnost BIO DEN. S podporou Kraje Vysočina a města Humpolce se tak daří mezi nejmladší generaci šířit informace o trendech ve výživě, ale i o zdravém životním stylu a možnostech stravování. Bio produkty jsou v současné době dostupnou alternativou obvyklých potravin.
„Pokud chce absolvent České zemědělské akademie v Humpolci soukromě podnikat v oblasti bio produkce, pak by měl mít už ze školy přiměřený základ vědomostí. Měl by se v problematice orientovat a umět si udělat vlastní názor na bio hospodářství,“ uvedla krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová, která BIO DEN v Humpolci navštívila a ochutnala bio sladké i tradiční pečivo, mléčné domácí výrobky a čerstvé bylinné šťávy a čaje.
RADY, jak dosáhnout chutného bio koláče od Marcely Langhammerové z České zemědělské akademie, Humpolec:
1) Používejte k pečení a přípravě pečiva pouze kvalitní špaldovou mouku, je lépe stravitelná, pečivo je vláčné a neobsahuje lepek
2) Mouku před zapracováním pečlivě prosívejte, provzdušňujte
3) Nebojte se receptů od babiček, jsou osvědčené a prověřené
Česká zemědělská akademie zřizovaná Krajem Vysočina v současné době vzdělává ve více než desítce oborů téměř pět stovek studentů.
zdroj a foto na: http://www.kr-vysocina.cz/bio-den-na-ceske-zemedelske-akademii-v-humpolci/d-4069164/p1=1013