Tak tohle byla divočina. Korejskou kuchyni sleduji a mám ji rád. Vím, že dokáže být hodně divoká a Korejci dokážou neskutečné věci. Když jsem ale viděl tohle jídlo, tak se mi to zdálo už trochu moc. Nicméně jako milovník hotdogů jsem nemohl odolat a musel jsem je zkusit. A byla to teda mňamka superiózní.
Zvenku křupavé a uvnitř opravdu měkké!! Je to lahodný hotdog v sýru a smažené bramborové kaši.
Ingrediencí je pár, snadnější už to snad být ani nemůže:
1. Brambory
2. Klobásy nebo hotdogové párky
3. Mouka, vejce a strouhanka (nejlépe asijská panko strouhanka)
4. plátkový sýr Mozzarella, nebo jiný snadno rozpustný plátkový sýr
Příprava také není nijak složitá:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě, následně rozšťoucháme, osolíme a vyšleháme do kaše.
Hotdogové párky po stranách nařízneme na ježka a opečeme na mírném ohni na oleji.
Párky podélně propíchneme špejlí, aby se lépe napichovaly později. Špejli prozatím vyndáme. Následně párky zabalíme do plátkového sýra.
Následně obalíme každou rolku v bramborové kaši a dobře uzavřeme.
Obalíme v klasickjém trojobalu – mouka, vejce – strouhanka. Tady opravdu doporučuji použít panko strouhanku. Ten rozdíl oproti verzi s naší tradiční strouhanou je v tomto případě obrovský.
Naní napíchneme zpět špejle do otvorů, které jsme si předtím do párků udělali. Může být složitější se trefit. 🙂
Na středním ohni smažíme pěkně do zlatova, ze všech stran.
A je hotovo, Já použil klasicky kečup a hořčici jako u klasického hotdogu. Mňam to byla dobrota. Zvenku pěkně křupavé a uvnitř nádherně měkké. Ještě teď slintám, když si na to vzpomenu. Brzy udělám znova.
A tady je originální recept z YouTube:
[https://www.youtube.com/watch?v=ECrnU85IE6U]