Šéfkuchaři TOP restaurací, které získaly vysoké hodnocení v publikaci Maurerův Výběr GRAND RESTAURANT 2012, nabídnou návštěvníkům festivalu Czech Specials/tradiční pokrm, specialitu šéfkuchaře, jídlo od maminky nebo celé degustační menu. III. ročník GRAND RESTAURANT FESTIVALU, který bude probíhat od 15.1. do 15.2. 2012.
SKVĚLÉ POKRMY 200 – 600 KČ |
90 MINUT LAHODNÝCH ZÁŽITKŮ |
Začal předprodej na III. ročník GRAND RESTAURANT FESTIVALU, který bude probíhat od 15.1. do 15.2. 2012.
Rozšiřujeme se do 63 restaurací ve 12 krajích České republiky:
Praha, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Liberecký, Pardubický, Vysočina, Olomoucký, Jihomoravský, Moravskoslezský, Zlínský.
Hlavním partnerem se stala agentura CzechTourism.
Festival podporuje kvalitní českou gastronomii společně s projektem
Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Budeme klást důraz na
využití lokálních, sezónních surovin a tradičních receptur.
Vysočina
Buena Vista, třída Legionářů 24, Jihlava
- Jehněčí hřebínek s marinovanými švestkami a kaštany, trnková omáčka, pohankový škubánek
- Konfitovaná foie gras s mandlemi a bylinkami, domácí chléb
- Slezský nok z jogurtu v piškotové strouhance s medem a vlašskými ořechy
Tři Knížata, Masarykovo náměstí 1189/44, Jihlava
- Do růžova pečený dančí hřbet s jalovcem, koláčkem ze čtyř druhů
cibule, kořenovou zeleninou a silnou zvěřinovu šťávou s lístky tymiánu - Grilovaný filet mořského vlka s risottem z lesních hub, muškátovým oříškem, pečeným fenyklem a omáčkou z bílého vína a šalotky
- Konfitovaná králičí kýta s bramborovými gnocchi, kapustou, slaninou a omáčkou z kachních jater a hovězího morku
Více restaurací zařazených do festivalu a další informace najdete na:
http://www.grandrestaurantfestival.cz