Mladí a talentovaní kuchaři mají možnost se ucházet se o titul BernardChef. Novou soutěž pro studenty gastronomických škol i nadšené amatéry vyhlásil Rodinný pivovar Bernard v Humpolci.
„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popisuje motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Do soutěže může škola přihlásit reprezentanta z posledního ročníku kuchařského oboru, nebo se může kdokoliv přihlásit sám. Přihlášky je možné podat prostřednictvím webu soutěže do konce ledna 2023. Z prvního korespondenčního kola pořadatel vybere dvacítku semifinalistů, kteří v polovině února poměří svoje síly v brněnském centru Kuliner plus. Odtud postoupí šest soutěžících do finále, které proběhne 27. února v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Hlavním porotcem Jaroslav Sapík
Výkony soutěžících ve finále bude posuzovat porota v čele s renomovaným šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem. „Kvalitní potravina a poctivá práce. To je heslo, které často používám. Mým cílem při práci s mladými kuchaři, je přispět k tomu, aby je tato profese bavila, a aby ctili základy našich kuchařských předků a kvalitní domácí suroviny,“ říká Jaroslav Sapík. Zastupovat ho bude šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard Petr Šalplachta. Členy poroty budou také moderátorka Lucie Výborná, lékař a publicista Miroslav Macek a také Stanislav Bernard a Josef Vávra, spolumajitelé Rodinného pivovaru Bernard.
Hodnotné ceny a nabídka práce
Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako pivo na rok zdarma, pro semifinalisty navíc sety kvalitních pepřů a mlýnků značky .pepper..field, pro finalisty sady kuchyňských nožů renomovaného výrobce Dick a stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. Finalisté navíc získají možnost povečeřet se spolumajiteli pivovaru Stanislavem Bernardem a Josefem Vávrou a vítěz může získat nabídku prestižní práce právě v kuchyni stylové Pivnice Na Štokách. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací bude certifikát o účasti v soutěži.
Tak Petře a Míšo, těším se že se přihlásíte a uvidíme vás ve finále! 🙂
Té restauraci by slušel šikovný kuchař
Nevím co máte za očekávání, jídlo je výborné a myslím si že je to nejlepší restaurace v okolí.
No nevím, naposledy jsme tam byli ve větším počtu a že by z pokrmů panovalo nějaké nadšení se říct nedá, spíš naopak.
Interiér bych jako top ohodnotil, jídlo samotné nikoliv.
Spolu s MHA nejlepší kuchyně v Humpolci. O parník.
Opravdu si myslíte, že je Bernardova restaurace lepší než Penzion Mahler v Kalištích? Prosím neberte to jako hejt, opravdu se ptám ze zajímavosti, jestli jste třeba u Mahlera byl a opravdu Vám u Bernarda chutná více.
Psal jsem v Humpolci. To Mahler nesplňuje.
Vezmu-li v úvahu „Humpolec a okolí“, pak považuji za nejlepší dvojici Mahler a U České koruny.
Toto byla reakce na příspěvěk z 19.1. z 18:18 kde se píše: „Nevím co máte za očekávání, jídlo je výborné a myslím si že je to nejlepší restaurace v okolí.“ Takže se tam nepíše nic o Humpolci, ale o okolí! 🙂
Podle me ano. U Mahlera jsem byl 2x za sebou tezce nespokojeny. S kvalitou jidla i s kvalitou obsluhy. Uz to potreti zkouset nebudu. Pojedu radsi k Francouzovi. Ceska koruna? To je kde?
Tady si myslím že pán má na mysli penzion U České koruny v Lipnici nad Sázavou.
Ta se objevila i v 1. dílu nového pořadu České televize Příběhy starých hospod: https://www.ceskatelevize.cz/porady/14292423175-pribehy-starych-hospod/221544160170002/
Aby Bernard zvládnul to porotování, na podzim byl těžce nemocný, že i ze zastupitelstva musel odstoupit, resp. vůbec nenastoupit…
Možná alergie na idioty.
Ale na ty už narážel i několik volebních období před, ne?
To ano, ale k vytvoření alergie je většinou třeba opakované setkávání s alergenem v určitém množství. A když se ve vaší blízkosti začnou opakovaně objevovat lidé typu Pavlíka Hraly, tak to nemůže zůstat bez následků.
ANO, už to začíná ! 😀
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-zpravy/733490/nutrie-obsadily-centrum-vyskova-radnice-sili-ze-je-lide-krmi-hrozi-premnozeni.html
Srdce každého kulináře musí zaplesat.
https://www.youtube.com/watch?v=Ce-lQbX6zVE