Studentky a studenti gastronomických škol soutěžili o postup do finále kuchařské soutěže BernardChef. Čtyři nejlepší poměří svoje dovednosti za dva týdny v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci. Do finále postoupili dvě studentky z Vysočiny a studenti z Písku a Tábora.
Soutěžící museli v limitu tří hodin připravit tři chody – předkrm nebo polévku, hlavní chod a dezert, nejméně jedno z jídel museli uvařit s pivem Bernard. „Hodnotili jsme nejen to, jak jídlo chutná a vypadá, ale sledovali jsme třeba i organizaci práce, pořádek na pracovišti a celkový přehled a fortel účastníků. Právě při práci v jednom čase a na jednom místě jsou nejlépe vidět rozdíly. Někteří ze soutěžících jsou v podstatě hotoví kuchaři,“ zhodnotil průběh Michal Koreš, předseda poroty a šéfkuchař Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci.
Finále před přísnou porotou
Finále soutěže BernardChef proběhne 22. ledna v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. V čele poroty bude Martin Jiskra, špičkový odborník s celoživotními zkušenostmi z restaurací po celém světě, autor několika gastronomických publikací, majitel a šéfkuchař renomovaného zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic. V porotě bude také šéfkuchař Michal Koreš či manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.





„Našim cílem je vyhledat a podpořit fortel, originalitu a kreativitu talentovaných kuchařů. A také podpořit výuku tohoto oboru. Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.



Hodnotné ceny a nabídka práce
Pro postupující účastníky pivovar připravil hodnotné ceny jako pivo na rok zdarma, pro semifinalisty navíc sety kvalitních pepřů a mlýnků značky .pepper..field, pro finalisty sady špičkových kuchyňských nožů Dick a stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách. Benefitem pro budoucí uplatnění účastníků v kuchyních nejlepších restaurací je certifikát o účasti v soutěži. Vysláním reprezentanta školy získaly pro závěrečný ročník zdarma prohlídku Rodinného pivovaru Bernard a Návštěvnického centra Bernard včetně degustace piv a návštěvy rozhledny na pivovarském komíně.
Zasedne v porotě nový starosta jako vloni Šťerbová ?
Vztahy nutno utužovat a když není co utužovat, tak je zkusit budovat.
Loni to vyšlo.