Šest studentů kuchařských oborů z České a Slovenské republiky změří v pondělí 27. února v Návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci svoje dovednosti ve finále soutěže BernardChef.
V čele poroty bude šéfkuchař Jaroslav Sapík, dovednost uchazečů bude posuzovat také znalec gastronomie Miroslav Macek, moderátorka Lucie Výborná či šéfkuchař Pivnice Na Štokách (Návštěvnické centrum Bernard) Petr Šalplachta. V porotě budou také spolumajitelé pivovaru Stanislav Bernard a Josef Vávra a starostka Humpolce Alena Štěrbová.
Do soutěže BernardChef vyslalo zástupce několik desítek škol a přihlásilo se několik amatérů z ČR i SR. Z prvního korespondenčního kola postoupily dvě desítky účastníků do semifinále, které proběhlo minulý týden v gastronomickém centru Kuliner v Moravanech u Brna. Tam soutěžící vařili čtyřchodové menu pro šest osob, podmínkou bylo nejméně v jednom jídle použít pivo a k některému chodu doporučit párování s pivem. V pondělí ve finále budou mít soutěžící dvě hodiny na to, aby připravili dvouchodové menu ze surovin, které dostanou až na místě. Z šesti účastníků finále jsou tři zástupci škol z Vysočiny.