Vařilo se v ní pivo, dnes slouží jako pivnice. Architekti v ní zachovali původní klenby z cihel i členitá okna. Industriální minulost podtrhují i měděné detaily.
Zrekonstruovaná budova v areálu humpoleckého Pivovaru Bernard má lákat nejenom místní, ale i zahraniční turisty. Pivnice, která vznikla podle projektu ateliéru B² Architecture, vypadá rozhodně jinak než jako typická česká hospoda. Vévodí jí černá cementová stěrka, moderní dubový nábytek, ocel, měď a designová světla.
Industriální minulost kromě zmiňovaných detailů připomínají i původní členitá okna.
Pivovar Bernard se měl stát turistickou atrakcí
Čtyřpatrové návštěvnické centrum je součástí areálu pivovaru v centru Humpolce. Je v místě budovy, v níž dřív byly štoky (vany, ve kterých se pivo chladilo vzduchem). Ty pak nahradilo strojní chlazení.
V centru je kromě pivnice s restaurací také například kinosál, expozice s modelem pivovaru nebo zimní zahrada.
Rekonstrukce vyšla na více jak 150 milionů korun.
Trochu jak krematorium..Ale někomu se líbí
Alespoň každý vidí, že s tím s čím přišli bratři Rýznerové u rekonstrukce 8smičky, před 13 lety, černá barva, tak už i pivovar se inspiroval a udělal interiéry moderně s černou barvou. Sledujte Rýznera a jeho vizionářství, chytří ho rádi koírují a napodobují, ostatní jen zlostně nenávidí.
nebo Ryzneruv barak v Nerudovce, co? Ten je taky moderne ….. bilej, vcetne tasek. Tam ale musim konstatovat, ze uz je to pro me za hranou
Pivo se vařilo na varně. Štoky sloužily k chlazení mladiny, co se pak spouštěla dolů na spilku. Kde probíhalo kvašení. Chystám se tam někdy podívat, protože jsem ty dvě chladící kádě drhnul jako malý kluk každý víkend
Škoda jen toho názvu restaurace. To měla být tradičné Pivovarská hospoda Bernard. S guláši, dršťkovou polívkou, jítrnicema, jelity a tlačenkou. Dlouhý stoly, holky s pulitry v nařasených sukních a v rohu harmonikář.
Takto je to sice pěkná, ale víceméně obyčejná restaurace. Ale, budova má i jiné podlaží, tak třeba ještě něco přijde 👍
Vyražte do pivovarské restaurace do pivovaru v Kamenici nad Lipou. Tam je to přesně takové. Harmonikář tam tedy nebyl, ale gulášek a skvělá ovarová polévka ano. A ty holky byly taky moc pěkný. 😉
Kamenická břečka se nedá pít. Už jste si to někdy ochutnal. Fuj!
To jo, v tom s Vámi souhlasím. To pivo mě tam vůbec nechutnalo.
Je takové řidší,ale neznamená,že je horší jak místní
Obyčejná restaurace?
Za mě je to malé zjevení uprostřed konce světa zvaném Vysočina.
– nápaditý interier
– a hlavně skvělá kuchyně. O parník před tím, co se v Humpolci dá potkat. jen pár okolních podniků snese srovnání.
Taky to tak vidím 🙂
Přesně tak. U České koruny, Mahler, Bernard.
Pak dlouho nic.
Trochu bych seznam upravil – Mahler Kaliště, Bistrot de Papa Horní Dubenky, Tři knížata Jihlava, Bernard, Zámecký hotel Třešť. Českou korunu bych já osobně vynechal.
frrrr
upravil bych poradi, Bistrot, Bernard, tri knizata, trest a pak mozna Mahler. Ten me 2x za sebou zklamal.
Tak já měl na mysli řekněme bližší okolí. Jinak mi vždycky chutnalo v Quattro Cani, ale to je v Drážďanech:-)
Naprostý souhlas. Bistrot de Papa je úplná pecka. Akorát je docela problém se tam dostat. 😉 Česká koruna je za mě také takový normální průměr.
Jé to je sranda. Na spousty tady zmiňovaných restaurací připravuji právě postupně recenze ….. Tedy moje subjektivní. Takže se můžete těšit? Možná tedy ….
V Humpolci suverénně nejlepší Konzoom. Kdo neochutnal o mnoho přišel.
jakoze housku na parapetu?
Hodnocení kuchyně bude vždy velmi subjektivní. Ale jako pivař co jde do české pivovarské hospody nebudu asi jídla asijské nebo italské kuchyně, blahořečit. Byť jsou připravena na slušné úrovni. K takové hospodě patří tradiční jídla české nebo německé kuchyně. Jak říká nejeden guru gastronomie, nejhorší v hospodě je, chtít se zavděčit všem.
Tesat do kamene
A co by jedly všudypřítomné biomatky? A prazaci?
Humpolec a okolí:
Konzoom
Tři knížata
Na Štokách
Bistro de Papa
Café 8smička
Mahler lepší průměr.
Ostatní restaurace, bez fantazie a péče. Do deseti let se propadnou do zapomění.
Restauraci Konzom najdu prosím kde ?
To nechtějte vědět :-), to jsou potraviny ,, Za babku“
Použijte google; konzoom Humpolec.
Nebuďte tak nesamostatnej. Hejkáte tady jak lidi na radnici jsou k ničemu a sám si neumíte vyhledat bistro v Humpolci.
Inteligence místních přispěvovatelů je opravdu tristní.
Vy tam raději ani nechoďte, jelikož tam musíte platit penězi nebo kartou a nabídku si budete muset sám přečíst. Nebo tam pozvěte i vašeho asistenta, který se o vás stará😂😂😂
V Hu jedine Jirmasek
Nic lepsiho neznam! Manzelka z toho byla v soku…. nechape moderni gastronomii