Pivovar Bernard stáhl z prodeje jednu šarži piva

14

Rodinný pivovar BERNARD stáhl z prodeje šarži lahvové kvasnicové jedenáctky. Zareagoval tak na test Televize Seznam, který poukázal na přítomnost mykotoxinů v pivu.

Pivovar nechal prověřit v nezávislých laboratořích jak vzorky dotčené šarže, tak další druhy svých piv stáčených ve stejném období (konec března 2020). Výsledky testů by měly být k dispozici do dvou týdnů, firma podle nich zvolí další postup k maximální možné eliminaci podobných rizik.

Mykotoxiny mohou obsahovat veškeré obiloviny a výrobky z nich, snahou výrobců je jejich výskyt minimalizovat. Mykotoxiny se vyskytují ve shlucích, což komplikuje jejich detekci ve vstupních surovinách. Může se tak stát, že jedna šarže piva obsahuje větší množství mykotoxinů, zatímco standardně je jejich množství minimální.

Přítomnost mykotoxinů zaznamenaných v dotčené šarži nepředstavuje v přiměřené míře konzumace piva negativní vliv na zdraví konzumentů, nicméně jde o hodnoty, které jsou pro vysoké standardy piva Bernard nepřijatelné.

„Piva Bernard dlouhodobě vykazují vynikající výsledky v mnoha ohledech. Stejný test naše pivo před třemi lety vyhrálo. Jsme přesvědčeni, že se jedná o ojedinělý výkyv ve stabilně kvalitní produkci pivovaru,“ uvedl Stanislav Bernard, spolumajitel pivovaru s tím, že množství piva stáhnutého z prodeje představuje 0,037 % ročního výstavu.

Pokud jste zakoupili piva dotčené šarže číslo 6.10.20-HH:MM-L:T14, a chcete jej vyměnit, může kontaktovat pivovar na e-mailové adrese svolavacka@bernard.cz. Číslo je uvedeno na zadní etiketě.

Za vzniklé nepříjemnosti se všem našim zákazníkům a obchodním partnerům omlouváme.

 

Radek Tulis, tiskový mluvčí

 

převzato z www.bernard.cz

 

Petr

14 thoughts on “Pivovar Bernard stáhl z prodeje jednu šarži piva

  1. Správný krok. Věřím, že šlo jen o jednu šarži a ostatní jsou do limitů. Dobrá je rychlá reakce výrobce.

  2. To je pro znacku vzdycky blbe, ale stat se to muze. Na druhou stranu dobra zpetna vazba pro vyrobce, aby zavedl opatreni a podobnych chyb se vyvaroval. Jinak Bernard vari dobre pivo .

    1. dobré = na trojku
      jinak ta ostuda patří samozřejmě hlavně panu inžinýrovi Vávrovi, ten je tak namachrovanej že si to už dlouho zasloužil

  3. Hmmmm z piva nee. Spis z te propagace jednoho vtiraveho spolku tady. Ale nic proti nikomu. Kazdy dela co umi. Mir v dusi, mejme se radi at jsme modry nebo hranaty.

  4. No, dáme trochu konspirace při pátku 😀 :

    v testu zjištěné mykotoxiny se do piva dostávají ze sladu. Bernard má vlastní, velkou sladovnu. V Rajhradě u Brna. Sladovnu tak velkou, že prodává přebytky sladu dalším, převážně malým pivovarům. A v testu bylo mnoho piv. Jaká je šance, že ani jeden z ostatních výrobců nepoužívá Bernardův slad a tedy nemá stejný problém?
    Dále. Podíval jsem se na reportáž. Způsob, jakým paní z laborky sdělovala zjištění: ……“ a pak tu máme jeden výsledek, který se vymyká a je řádově horší než ostatní“……..
    Načasování – na začátku sezony, kdy je po nápojích největší poptávka a Bernard tradičně znásobuje výstav piva.
    Osoba pana reportéra i formát jeho pořadu také podněcují otázky. Minimálně mi na mysli vytane přísloví „Za peníze v Praze dům.“

    Dovolím si předložit dvě alternativní dějové linky:
    – Bernard má odvážné marketéry a celé je to nahrané, ne_placená reklama. Je okurková sezona, každý pisálek rád napíše o tom, že v pivu Bernard je mio…. ko …. tox ….cosi ….. a že pivovar vadnou šarži stáhnul.
    – nebo, pivovar někde nezadal, stáhnul či omezil reklamu. Nebo vyloupl někomu lukrativní restauraci, či jinak šlápl na kuří oko. Nebo jsou prostě jen dobří a moc vidět a je třeba si utrhnout kus trhu zpátky.

        1. ???

          …… v testu zjištěné mykotoxiny se do piva dostávají ze sladu. Bernard má vlastní, velkou sladovnu. V Rajhradě u Brna. Sladovnu tak velkou, že prodává přebytky sladu dalším, převážně malým pivovarům. A v testu bylo mnoho piv. Jaká je šance, že ani jeden z ostatních výrobců nepoužívá Bernardův slad a tedy nemá stejný problém? …….

          1. Rajhrad není jediná sladovna v ČR.

            Lidi jsou tak zblblí z místního piva, že jiné pivovary ani nevnímají.A vaří možná i chutnější pivo

          2. a tak to je v pořádku, že jim chutná místní pivo. Z těch co jsou v nabídkách místních samoobsluh nic lepšího není.

  5. nějakej mijokokottoxin vem čert. Mnohem horší je, že po desátem pivu přichází erektilní dysfunkce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pivovar Bernard ocenil dopadení zloděje a podporu boje s pašeráky

Čt Čvc 9 , 2020
Rodinný pivovar Bernard už sedm let oceňuje férové a slušné lidi Bernardovou cenou.

You May Like

Témata