Rodinný pivovar Bernard loni meziročně zdvojnásobil vývoz piva na čtrnáct tisíc hektolitrů a v zahraničí prodal desetinu roční výroby. Humpolecké nepasterizované pivo nejvíce chutnalo na Slovensku, kde ho zákazníci v restauracích vypili asi jedenáct tisíc sto hektolitrů.
Menší zásilky se sudy i lahvemi směřovaly do dalších sedmi zemí včetně
Japonska a Austrálie.
"I díky exportu loňská výroba piva stoupla o 8,4 procenta na 138 tisíc
čtyři sta hektolitrů," řekl mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek. Pivovar
zvedá produkci už několik let a podle Mikuláška se již dostal na
hranici svých výrobních možností. "Proto je nutné zvýšit kapacitu pro
kvašení piva a rozšířit kapacitu ležáckého sklepa," podotkl Zdeněk
Mikulášek.
stále tvrdím, že BERNARD je nejlepší na celém světě !