Tuto retro svačinku si možná pamatujete z mléčných barů nebo pekáren z let minulých. Vedle chlebíčků a vaječných řízků nechyběly v jejich nabídce ani tyto sýrové smaženky. A protože už se skoro nedají sehnat, možná vám přijde vhod recept, jak si je připravit doma.
10 min.
10 min.
Nízká
- 138,89 g goudy
- 83,33 g strouhanky
- 1,67 ks vejce
- 0,56 stroužku česneku
- 69,44 ml mléka
- 0,28 lžičky mletého kmínu
- 0,56 špetky soli
- 55,56 ml oleje na smažení
- 5 plátků veky
- 2,78 lžičky hořčice
- 0,56 ks jarní cibulky
- 38,89 g kyselých okurek
- 0,28 ks čerstvých červených paprik
Článek
Místo goudy můžete použít i tučný eidam nebo čedar. Nemusíte se bát, že při smažení vyteče.
Postup
01.
Ze strouhaného sýru, vajec, strouhanky, drceného česneku, kmínu a mléka zamíchejte těsto. Dle chuti ho dosolte.
02.
Z těsta rukama vytvarujte 9 malých šišek. Každou pak smažte z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
03.
Smaženky servírujte na plátku veky, s trochou hořčice, zeleninou, posypané sekanou jarní cibulkou.
Tak dobrou chuť. A moc nemlaskete. 😉