V pátek 7.listopadu se budou konat již tradiční rybí hody, a to od 10:00 do 22:00 hodin v prostorách rybárny. Stejně jako v předcházejících ročnících, i letos vás zde bude čekat nespočet rybích specialit.
MO ČRS Humpolec co nejsrdečněji zve všechny milovníky rybích specialit na již tradiční RybÍ HODY, které se konají v pátek 7. listopadu 2008od 10.00 do 22.00 hodin v prostorách rybárny.
PRODEJ ŽIVÝCH RYB – SÁDKY
RYBÁŘSKÁ BAŠTA S OBSLUHOU – KLUBOVNA
ZAHRADNÍ RYBÁŘSKÝ STAN BEZ OBSLUHY
VÝDEJ OBJEDNÁVEK A PRODEJ RYBÍCH SPECIALIT – PŘÍZEMÍ
Na základě loňských zkušeností bude oddělen prodej předem objednaných pokrmů a prodej pro příchozí. Tím dojde k podstatnému zrychlení vyřízení objednávek.
JÍDELNÍČEK:
– rybí polévka
– rybí škvarky
– zavináče
– rybí salát
– rybí klobásy
– siven na tymiánu
– pstruh na pepři
– kapr po mlynářsku
– uzený pstruh, uzená marena
– teplé i studené nápoje
Větší množství porcí můžete objednat předem na tel. 606193153 (p. Volavka)
Humpolecké Rybí hody se staly nejen výbornou reklamou rybářů ve městě, ale pomáhají také naučit lidi konzumovat i upravovat sladkovodní ryby a tím zvyšovat jejich odbyt. O tom, že se poctivá příprava této akce vyplatí, svědčí množství kladných ohlasů z řad strávníků. Loňský ročník hodů zajišťovalo více jak 20 lidí personálu, kteří na jejich přípravě odpracovali přes 400 brigádnických hodin. Celkem bylo spotřebováno 800 kg ryb ve všech druzích a váhových velikostech.
teď jsem se vrátil. No co vám budu povídat, pstruh na pepři byl pohádkově výborný, skočte si tam taky.
Taky jsem se právě odtamtud vrátil. Rybí klobásky už tradičně jako každý ro nebyly. Ty jsou snad mýtem, který ani neexistuje.
Ale jinak super. Kapří škvarky, stejně jako loni mňamózní, a siven na timiánu se úplně rozplíval na jazýčku. Také všem směle doporučuji. 🙂
Sivena na tymiánu jsem si dělala včera na grilu a taky byl skvělej. Dnes by měla být na programu štika – nemáte někdo zajímavej osvědčeněj recept?
Ona štika má docela suché maso a připravit jí dobře je docela umění. Uplně nejlepší stika co jsem kdy jedl je tzv. opilá štika. Vyžebral jsem si tehdá recept. Sice jsem jí podle toho receptu sám nikdy nepřipravoval, ale pamatuji si, že tehdá byla uplně úžasná. Tady je recept:
Porce štiky omyjeme, osušíme a osolíme i opepříme. Smícháním vína, rumu i sherry si připravíme marinádu, do které připravenou štiku naložíme. V chladu necháme přes noc marinovat.
Na rozpáleném másle opékáme podkovy štiky po obou stranách asi 10 – 15 minut. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Žampiony očistíme a vložíme do výpeku. Jemně je osolíme a restujeme do změknutí. Poté žampiony vyndáme ke štice.
Do pánve nalijeme zbylou marinádu, provaříme ji a zjemníme smetanou. Omáčku uvedeme do varu, vrátíme štiku i žampiony a krátce prohřejeme.
Opilou štiku podáváme s pečenými brambory, plátkem citronu a zeleninovou oblohou.
No a pokud by jsi snad dávala přednost přípravě na grilu, tak tohle je taky docela dobré:
Nadrobno nakrájené bylinky se solí a pepřem rozmícháme v oleji a citrónové šťávě. Porce štiky potřeme máslem, zalijeme připravenou bylinkovou směsí a necháme 2 hodiny odležet. Potom štiku osušíme a grilujeme každou stranu asi 8 minut. V průběhu grailování rybu potíráme marinádou. Na talíři štiku ozdobíme plátky citrónu.
Jinak můžeš juknout na http://www.rybadomaci.cz [www.rybadomaci.cz] Tam jsou myslím k dispozici na štiku také nějaké recepty.
Díky. Ta opilá štika nezní vůbec marně. A když na to přijde, můžem být nalámaný obě dvě, že jo 🙂
Poradím Vám jak na ty klobásky příští rok. Všechna uvedená jídla je možno si předem telefonicky objednat. Pouze je třeba počítat s tím, že se zejména u klobásek jedná o extrémně náročnou výrobu a je jich velmi omezené množství. Nelze tedy objednat 5 kg, ale když si zarezervujete např. 2 ks, tak je dostanete. Já jsem si letos objednal 4 ks, dostal jsem pouze 3, ale svůj účel to splnilo – byly výborné 🙂
Musím pochválit i rychlost přípravy jídel, kdy jsem byl obsloužen po 2 minutách od objednání. Kdyby to tak bylo v každé vybavené restauraci 🙂
Nedělej mi chutě! 🙂