Po sedmi letech vyjednávání a sledování kvality, jak během vegetačního období na poli, tak hlavně v rajhradské sladovně BERNARD, odebral japonský partner z pivovaru Sapporo Breweries první dodávku 250 tun humnového sladu pro výrobu „speciálního“ českého piva, které se připravuje v letošním roce uvařit.
Sapporo Breweries je japonská společnost založená v roce
1876 a vlastnící v Japonsku pět pivovarů, mezi hlavní značky piva patří
Sapporo.
Požadovaný slad je stejné kvality, který Sladovna BERNARD
v Rajhradě vyrábí pro Rodinný pivovar BERNARD v Humpolci. Japonský
partner vidí u humnového sladu, který sladovna vyrábí, především výhodu, že je
částečně ručně zpracovaný a vyráběný na humnech a na základě toho vykazuje
především lepší senzorické vlastnosti v hotovém výrobku, tzn. že slad má nižší rozluštění zrna a tím
poskytuje v uvařeném pivu plnější chuť.
Japonci dlouhodobě sledovali především správné použití
postřiků při růstu sladovnického ječmene u pěstitelů z Jižní Moravy a
následně důkladně kontrolovali vyrobený slad.
První Sapporo ležák byl vyroben v červnu 1876. V současné době se
v Sapporo Breweries rozhodli, že uvaří český ležák ze sladu, vyrobeného ve
sladovně BERNARD z Rajhradu u Brna.
Sladovna BERNARD v Rajhradě u Brna
Gratulace!
To je super – gratuluji. Jen víc tak úspěšných firem v Humpolci. Mohli by jste ale psát i o dalších úspěšných firmách, např. Hranipex je velmi úspěšný, ale i spousta dalších i třeba menších firem sklízí vavříny jak na tuzemském trhu, tak mnohdy i v zahraničí, ale lidé v Humpolci to ani nevědí.
No jo, jenže oni to kolikrát nevědí ani ti, co Humpoláka píšou. Takže je třeba o úspěchu jiných firem nejdřív napsat do redakce! :-).
Kapík
Jinak Bernard super. Sugoi a Ganbatte. Japonsko je moje srdcovka, takže jestli tam potřebujou nějakýho zástupce, tak se hlásím.
Kapík