Už čtvrtým rokem přijíždí pravidelně na Pivní slavnosti do Humpolce se stánkem rychlého občerstvení pětapadesátiletý Josef Míka z Veselí nad Lužnicí. Letos do Humpolce přivezl 1800 steaků, 2200 klobás, 30 kilogramů smaženého kapra, 20 kilogramů vykostěného candáta a 2000 porcí kuřat.
"Neopomněl jsem ani na chléb. Mám tři sta vek, ze kterých uděláme asi
šest tisíc porcí,"přibližuje Míka. Když v neděli balil kufry, domů si
neodvážel téměř nic. Hladoví návštěvníci snědli všechno. "Méně se
určitě jedí ryby. Se steaky a kuřaty je to asi tak půl na půl. Vždyť po
dobrém pivu přijde chutné maso vždycky vhod,"směje se majitel rychlého
občerstvení, který měl v Humpolci k ruce patnáct pomocníků. Na kočovný
život si pan Josef už zvykl. Každý víkend prodává maso a jiné pochutiny
jinde. Sám už grilované kuře nebo klobásu nemůže ani vidět. "Dávám
přednost pečivu. Třeba dneska jsem si dal rychlou snídani v místní
pekárně,"poznamenal Josef Míka a dodal, že miluje jakékoliv buchty,
hlavně ty s tvarohem a nebo ty dvounohé. Jeho údělem je starat se o
hladové žaludky hudebních fanoušků. Sám si ale pestrý program vůbec
nevychutnal. "Ze slavností nic nemám. Mohu zodpovědně říci, že hudba a
hlavně decibely jsou pro mě unavující. Byl jsem zvědavý na Divokýho
Billa, ale nakonec jsem ho stejně propásl,"uzavírá Míka.
Zdroj: okresní tisk
Fotografie z letošních pivních slavností si můžete prohlédnout v naší fotogalerii ze včerejška a nově i na oficiálních stránkách města Humpolec.