Půltucet finalistů z Česka i Slovenska se v pondělí 27. února utkal v soutěži o historicky první titul BernardChef. Studentům z Vysočiny vypálil rybník Matěj Přikryl.
Finále bylo podstatně náročnější než brněnské semifinále. Do moravské metropole si mohli studenti připravit vlastní recept a přivést své suroviny. V Humpolci ale dostali za úkol vymyslet něco nového, přičemž kompletní seznam surovin se dozvěděli až na místě. Pochopitelně mezi nimi nechybělo pivo.

Mladí kuchaři předvedli skvělé výkony, za které by se nemuseli stydět v leckteré lepší restauraci a soutěžní pokrmy byly velmi vyrovnané. Porota měla složité rozhodování. Její předseda, renomovaný šéfkuchař Jaroslav Sapík, pak vyjádřil přání, aby mladí talentovaní studenti zůstávali v oboru.
Zdroj, fotogalerie a video: https://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/video-varili-z-piva-bernardchef-humpolec-studenti-20230227.html