Zlíňáci testují – Kafe FBI – snídaně na jihlavském fotbalovém stadionu

9

Byli jsme takhle vám v Jihlavě a dostali jsme pořádný hlad. A tak jsme si říkali, že bychom mohli v Jihlavě vyrazit na nějaký brunch nebo snídani. V Jihlavě žádný podnik, který by podával o víkendu pozdní snídaně neznáme a tak jsme se koukli na Google copak nám doporučí lidé tam. A zaujal nás podnik Kafe FBI.

Tento podnik má na Google neuvěřitelné hodnocení 4,9. To je hodnota která se tak často nevidí. Navíc recenze tamtéž na podnik a hlavně na jejich kuchyni pějí velké ódy. A, v nabídce podniku je také kompletní anglická snídaně. No a něco podobného se tady na Vysočině jen tak nevidí. Takže jsme vyrazili tento podnik najít.

No zas až tak jednoduché to nebylo. Nejen jménem, ale hlavně svým umístěním se bezesporu jedná o netradiční kavárnu. Podnik Coffee Break Time, přezdívaný Kafé FBI, totiž naleznete přímo v jednom z „komínů“ tribuny fotbalového stadionu v jihlavské Jiráskově ulici. Na mapy.cz je podnik umístěn trochu mimo jeho skutečnou polohu. Což nás poněkud zmátlo, jelikož na místě kam nás to hnalo nebylo nic kromě šaten hostů a sprch. Nakonec jsme díky Google mapám ale našli správné místo. Zvenku bohužel není kavárna nijak výrazně označena, takže i když jsme šli vyloženě okolo několikrát, tak jsme si toho nevšimli.

Do samotné kavárny se musí vystoupat po schodech do patra. Samotná kavárnička je opravdu hodně malá, nacpaná do malého prostoru. Najdeme tu pokud jsem dobře počítal 6 stolečků. Co mě malinko překvapilo byl ten „nepořádek“ v kavárně. Celý prostor se nám zdál tedy dost chaoticky přeplněný vším možným. Spíše než pohodovou kavárnu nám to tu připomínalo spíše nějaké skladiště, kde jsou věci poházené halabala. Za pultem a na baru také dost velký nepořádek. Všude se válely polootevřené láhve, obaly od džusů a jiných nápojů. Celý prostor na nás tedy působil dost neutěšeným dojmem, neomaleně a vůbec ne pohodově a příjemně.

Bylo tak kolem 11:30 dopoledne a v kavárně kromě nás byl jen jeden host. Takže obsluha se nás ujala okamžitě s tím, že snídaně není problém. My jsme si objednali ale nejdříve nápoje. Objednali jsme si 2x pomerančový džus. Ten na nás zapůsobil rozporuplně. Zdálo se nám, že se jedná o opravdu poctivý pomerančový džus, vyšší kvality, který by chutnal opravdu velice dobře, kdyby …… kdyby nebyl rozředěný. Nemohli jsme se zbavit dojmu, že šlo opravdu o dobrý džus, který byl naředěný vodou. Já jsem si následně dal černý čaj. Nevím jaký černý čaj jsem dostal, na vybranou jsem totiž nedostal, ani mi nebylo řečeno o jaký čaj se jedná. Nicméně čaj byl dodán v pytlíku do french pressu a nebyl vůbec špatný. Chuťově byl výrazný a patřil k tomu lepšímu co v Čechách v kavárnách dostanete, pokud poprosíte o černý čaj. Byl to opravdu poctivý, pouze černý čaj bez jakýchkoliv příchutí a jiných blbostí. O to větším zklamáním pro nás — respektive pro manželku – byla káva. Manželka si objednala lungo. To co ale dostala nemělo s lungem snad opravdu naprosto nic společného. Ta káva chutnala opravdu jako překapávaná slabá káva. Ta káva nám vůbec, ale vůbec nechutnala. Což o to, já se v tom nevyznám a kávu piju opravdu minimálně.  Ale žena byla hodně zklamaná a pronesla, že horší kávu už dlouho v žádném podniku nedostala, a že si snad ani nepamatuje kde.

No a pak jsme dostali snídani. Já sem si dal samozřejmě tu anglickou, na kterou jsem se neuvěřitelně těšil. Anglickou snídani zbožňuji a miluji. Bohužel ale po jejím servírování došlo k velkému rozčarování. Ta snídaně měla všechno co anglická snídaně má mít. Volská oka, opečenou slaninku a opečená rajčata, párečky, žampiony, pečené fazole a opečené toasty. To všechno na tom talíři bylo. Podle mého by u anglické snídaně mělo být k dispozici ještě čerstvé máslo na namazání těch toastů, ale budiž. Nebuďme detailisti. Ale bohužel ta snídaně mě moc zklamala. První problém a asi největší byla vejce. To byl průšvih. Podle mého volská oka by měla mít tuhý bílek, ale žloutek by měl být pěkně naměkko a tekutý, pokud jste si vyloženě neobjednali jinak. Bohužel tady ta vejce byla totálně umučená. Totálně zpražená a ty žloutky byly umučený do mrtě. Oproti tomu slaninka byla taková nedopečená. Já ji tady zase mám rád dobře upečenou, do křupava, aby kontrastovala s tím tekutým žloutkem. Ale tady byla ta slanina opečená málo. Další velký problém byly párečky. Zase, já párečky miluju, a jsem na nich úplně závislý. Dejte mi hot dog, párek v rohlíku, cokoliv s párkem a budu spokojený. Ale ten párek musí mít alespoň nějakou kvalitu. Tady šlo ale o ty nejlevnější párky typu Berlinka odněkud z Lidlu. Ty párky byly katastrofální. Rajčata a toastík byly v pohodě, tam bych si ani moc nestěžoval. Ale ani bych nijak nejásal. To samé se týkalo fazolí. Ty nebyly úplně nejhorší, ale zase žádná velká  sláva to taky nebyla. Jediné co mě na té snídani vyloženě chutnalo byly ty karamelizované žampiony. Ty byly opravdu moc fajn a fakt mě chutnaly. Bohužel ale talíř na kterém je dalších pět ingrediencí ne moc dobré kvality neměly šanci zachránit. Škoda. Na tuto snídani jsem se opravdu těšil a zklamání bylo velké.

Manželka tentokráte při výběru snídaně měla šťastnější ruku než já. Ta si vybrala k snídani jejich vaječnou omeletu. Ta byla podávána se zeleninovým salátem a stejnými opečenými toasty jako jsem měl já. Salátek byl taková klasická směska salátu, rajčat a paprik. Salátek nebyl nijak extra dochucený. Co v salátku bylo nevšední byly borůvky. Manželce se to zdálo divné a nechutnalo jí to. Mě tam ty borůvky seděly, a příjemně mě tam překvapily. Po ochutnání mé anglické snídaně jsme se báli že ta omeleta bude taky katastrofa, ale kupodivu nebyla. Nebyla nijak zlá. Ne že by jste si jí pamatovali a byli z ní unešení, ale ani nijak neurazila. Strukturou i chutí byla fajn. Šlo o klasickou vaječnou omeletu v které byly zase kousky paprik. Fakt nic světoborného, ale zase jsme nebyli tak naštvaní a zklamaní jako u té anglické snídaně.

Takže dojem z celé návštěvy opravdu nebyl příliš pozitivní. Nějak jsme nepochopili ty opěvné recenze na Google o kulinářském skvostu a hodnocení 4,9. Co se nám ale opravdu líbilo a co nás zaujalo je jejich koncept hry u stolu. Co je vám tady nabídnuto je, že si můžete zahrát vědomostní hru o hádání osobnosti. A pokud onu osobnost poznáte, tak dostanete slevu 10% z konečného účtu. U každého stolečku je k hádání jiná osobnost, kterou hádáte podle indicií které jsou umístěny na stolku a podle popisu a příběhu na vytištěném zadání. Aby jste nepodváděli, jste vyzvání k tomu, aby jste svůj mobilní telefon odložili do krabičky, aby jste si nemohli googlovat. Navíc pokud sem chodíte častěji, můžete zkoušet další stoly a pokud uhodnete všechny osobnosti dostanete nějaký dárkový voucher. Tohle je za mě naprosto geniální a super myšlenka, která se mi velice líbila. Opravdu vás to zabaví a je to příjemné rozptýlení při čekání na jídlo. Prozradím, že my jsme naší osobnost uhádli, i když jsme se malinko trápili. O koho ale šlo vám samozřejmě neprozradíme. 🙂 Ale tohle nás fakt bavilo a bylo to super.

Pojďme ale k závěrečnému hodnocení. Kolem a kolem pro nás návštěva tohoto podniku bylo vcelku zklamání. Paní majitelka i obsluha jsou velice příjemní lidé a rychlost obsluhy byla ok. Stejně tak porce jídla byly fajn a ceny byly na krajské město Jihlava opravdu velice, velice příjemné. Vše velice zpříjemnila možnost zahrát si hru o hádání osobnosti. Tady ale za nás vše pozitivní tak vcelku skončilo. Podávané jídlo a nápoje byly docela dost tristní a obrovsky nás zklamaly. Vaří tady i přes den nějaké burgery a další polední jídla. Ty my nemůžeme hodnotit, ale jejich snídaňová nabídka pro nás fakt bylo velkým roztrpčením. Dělají catering, při naší návštěvě si přicházeli lidé pro jídla sebou a i kurýři rozvážkových služeb. Ale my jsme zde zažili opravdu zklamání. Vzhledem k naším posledním návštěvám podobných podniků v Jihlavě, ve Žďáře a v Telči jsme byli hodně zklamání a tomuto podniku udělujeme 3 hvězdy z 5. Ale tu třetí hvězdičku si kavárna zaslouží opravdu jenom za tu zábavnou hru u stolu. Kdyby jsme měli hodnotit jenom jídlo a pití, dostali by zde od nás ještě o hvězdičku méně.

Kafé FBI má nyní dva facebookové profily: https://www.facebook.com/kafe.fbi/ a https://www.facebook.com/petulka12341234/

Zajímavý rozhovor s majitelkou si můžete přečíst zde: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/kavarna-kafe-fbi-fotbalovy-stadion-petra-neckarova-jihlava.A231229_768305_jihlava-zpravy_evs

Axl

9 thoughts on “Zlíňáci testují – Kafe FBI – snídaně na jihlavském fotbalovém stadionu

  1. Přejeme hezký den p. Vosický,
    předem bych Vám poděkovala za Váš názor!
    věřte, že než jsem Vám začala odepisovat, podívala jsem se na Vaše další recenze a ledacos pochopila!
    Víte pokud očekáváte u své snídaně „nějakou úpravu“ – tekuté žloutky apod. je dobré to sdělit obsluze, která Vám jídlo objednává! to stejné je i případ s popisem Vašeho džusu – ano jedná se o kvalitní džus Cappy s dužninou a pokud si jej necháte naředit do džbánku s vodou jak je zřejmé z Vašich fotek – nebude již chutnat stejně jako čistý neředěný džus.
    Dále zmiňujete „salátek“ u snídaně Vaší manželky – no, ale my v jídelním lístku máme, že k omeletě máme jako přílohu čerstvou zeleninu – o salátku, ani zmínka – a to je zase přesně stejný problém !!! Stačí se obsluhy zeptat máme několik dipů, které jsme Vám mohli donést. Stejný případ je s opečenými toustíky apod. pokud víte, že Vám něco nechutná je dobré to probrat s obsluhou zda není jiná varianta.
    Na závěr celé Vaší kritiky co se jídla týká, bych uvedla, že si dobře pamatuji na zcela prázdné talíře, které jste nám vrátili – pokud by byl nějaký velký problém – asi by jste jídlo nesnědli a vše s námi probrali, že? Navíc mne opravdu překvapuje, že takový ZNALEC jako Vy – ví jak chutnají levné párky z Lidlu, ty naše mají jen pro informaci 87% masa !!!
    Pokud Vám vadí upravení naší kavárny, tak jen na vysvětlenou. Kolem naší kavárny máme jistou komunitu lidí, kteří k nám chodí vyrábět s dětmi např. adventní věnce, máme zde trvale dílničku pro děti, knihobudku a spoustu dalších aktivit.
    Na závěr bych uvedla, že jsme rádi za hosty, kteří s námi komunikují, vše s námi proberou, aby bylo vše k jejich spokojenosti, a ne, že se tváří, jako že vše bylo OK, a pak ……

    1. To jste dopadli ještě dobře. Hotel U Jiřího dostal naloženo tak, že majitel asi zvažoval na kterém stromě si to hodit…Berte tuhle rubriku s velkou rezervou, i když takový způsob komunikace člověka zamrzí. Lidé jsou různí.

      1. Dobrý den, myslím, že moje recenze majitele U Jiřího nijak zvlášť netrápí. A pokud ano, pevně věřím, že pan majitel má dost nadhledu na to, aby se kvůli recenzi nevešel. Koneckonců, řešení je mnohem jednodušší – stačilo by začít v kuchyni vařit místo ohřívání polotovarů. 😉 Myslím, že by to ocenili i zákazníci.

    2. Dobrý den, paní Neckářová,

      děkuji za váš obsáhlý komentář i za to, že jste si dala tu práci na naší recenzi reagovat. Opravdu se moc často nestává, že by majitel podniku, který recenzujeme, na nás přímo reagoval. Tady na serveru Humpolak.cz vlastně nikdy – tedy pokud to nebyl některý z agresivních anonymních plivanců. Takže si toho opravdu vážím, protože to svědčí o tom, že vás zajímá zpětná vazba od zákazníků, čtete ji a snažíte se, aby byli spokojeni. A to je určitě krok správným směrem. Stejnou odpověď jste mi napsala i na Google recenzích, ale tam už bohužel odpovědět nejde, takže jsem rád, že se můžu vyjádřit tady.

      Nejdřív by mě ale zajímalo – když píšete, že jste si přečetla moje další recenze a „ledacos pochopila“… co jste pochopila? Že jím rád? Že nejsem fanoušek rozvařených vajec a molitanových párků? Nebo že mám slabost pro slané snídaně? Upřímně, dost by mě to zajímalo! Rád bych to věděl, třeba se o sobě dozvím něco nového. 😊

      A teď k jednotlivým bodům:

      Džus – My jsme si ho opravdu neředili, ani jsme o to neprosili. Přistál nám na stole přesně v té podobě, jak je na fotce. Pokud se během cesty z kuchyně nějak sám od sebe rozmnožil, tak se omlouvám, ale my v tom prsty nemáme.

      Proč jsme nic neřekli obsluze? Protože chceme ochutnat jídlo tak, jak ho podnik běžně připravuje. Nejsme v restauraci proto, abychom si nadiktovali, jak přesně co chceme. To bychom si to mohli rovnou uvařit doma. Ani Pohlreich neříká „Dejte mi vejce, ale jen když bude žloutek přesně na 63 °C.“ Prostě ochutná to, co mu přinesou, a pak hodnotí. My to děláme stejně – jen bez televizního štábu. (Ježiš nedej bože že bychom se s ním nějak chtěli srovnávat – to zase bude plivanců!)

      Párky – Ano, vím, jak chutnají levné párky z Lidlu. Nebudu zapírat, že jsem si je někdy koupil. Ale nezlobte se, ty vaše nám opravdu nechutnaly. A jestli mají 87 % masa, tak tím hůř – protože ten molitanový dojem by pak být neměl.

      Ano, snědli jsme to – To, že člověk sní jídlo, ještě neznamená, že ho nadchlo. Bylo to jedlé, ale nijak zvlášť výjimečné. Kdybychom museli vrátit každé jídlo, které nám nechutná na 100 %, asi by nás restaurace neměly moc rády. Nebylo to tak hrozné, že bychom to museli poslat zpět, ale zároveň to nebylo tak skvělé, že bychom měli chuť si přidat. Ostatně, v recenzi jsme i některé věci pochválili – takže to snad nebylo tak jednostranné.

      Každopádně děkuji za odpověď, vážím si jí a přeji vám, ať se vám v kavárně daří. Třeba někdy dorazíme znovu – kdo ví, třeba nás příště vaše snídaně dostane do kolen (v tom dobrém slova smyslu). 😊

      Hezký den.

  2. Paní Neckařová buďte v klidu,takto plkat o gastro zařízení ze strany manželů už je docela profláknuté.
    Chodit na jídlo jen proto, abych na něm hledal chyby,to už je na přes h..u. Docela rád bych se seznámil
    s jejich ,,výtvorama,, a následně ho patřičně okomentoval.Rozhodně bych se mohl jak pochvalně tak i kriticky vyjádřit,což mi dovoluje moje působení 40 let v gastronomii.

    1. Ty jo, tady to vypadá jako rande potrefenych hus. Snad tu žluč vylijete tady a nebudete ji servírovat ve svých pokrmech👍

    2. Dobrý den, děkuji za reakci. Zdá se, že máme podobný zájem – hodnotit gastronomii. Rozdíl je v tom, že já o svých dojmech píšu veřejně. Pokud někdy napíšete své recenze, rád si je přečtu a třeba se i inspiruji. Jinak cílem recenze nebylo hledat chyby, ale podělit se o osobní zkušenost s návštěvou kavárny. Každý má právo na svůj pohled. Rozhodli jsme se začít s recenzemi restaurací v Humpolci a okolí, protože nám to přišlo jako zajímavé téma, které by mohlo oslovit místní i návštěvníky. Podle čtenosti článků se ukazuje, že to lidi skutečně zajímá. Samozřejmě chápu, že se to nemusí líbit každému, a to je naprosto v pořádku. Rád přijmu věcnou zpětnou vazbu nebo opačný názor – diskuze o gastronomii může být přínosná pro všechny. Jen si myslím, že není nutné hned mluvit o „plkání“, když jde o sdílení osobních zkušeností. Pokud byste měl chuť se podělit o své vlastní gastronomické postřehy, budu rád za konstruktivní komentář nebo článek na konkrétní podnik. Můžete nám ho poslat do redakce, rádi ho zveřejníme. Hezký den.

  3. Ajajaj, Axl nerozdává pětihvězdičky a nepěje pochvalné ódy 😀

    Pro paní majitelku: osobně jsem velmi, opravdu velmi rád za každou podobnou kritiku své činnosti. Random klient, který využije mé služby a svede komplet a srozumitelně popsat svůj dojem je dar z nebes.
    Rozhodně má smysl se zastavit nad tím co mi vytýká. Rozhodně nemá smysl obhajovat na sílu svůj koncept tak, jako to děláte vy, to nic dobrého nepřinese.

    – označení vstupu, umístění na online mapách. Pokud cílíte na lidi z ulice, zamakejte na tom. Pokud jste komunitní prostor, ok, zůstaňte v utajení, Vaše komunita tam bude mít klid
    dtto prostředí, neuspořádanost.

    – varianta, úprava podávaných jídel. Tomu má jít obsluha naproti. Jsem zvyklý, že když objednávám steak, ptají se na stupeň propečení. Takže dotaz na to jak moc udělat vajíčka, jak moc opéci toast, jako zeleninu ….. schopná obsluha v podniku, kde si s tímhle chtějí poradit se umí zeptat tak, aby zákazníka neotrávila a zároveň z něj dostala požadované info.

    etc. Ale možná jen Axl není Vaším typickým klientem, a pak mu buďte opět vděčná. Zbaví Vás těch, kteří také nebudou Vaší cílovkou 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na Depeche Mode nebo do kostela? Tak jako tak #DoJihlavy!

Po Led 20 , 2025
Tento týden je ideální příležitost vyzkoušet některou z komentovaných prohlídek a procházek!
Havíření na tři dny rozvíří Jihlavu.

You May Like

Témata