Zlíňaci testují – libovej frankfurter z Bageterie Boulevard

10

Bageta s párkem, slaninou, sýrem, grilovanou cibulkou, pikantní omáčkou a beraními rohy. To zní dobře. Nová limitovaná nabídka Bageterie Boulevard mě zaujala. A překvapilo mě, že jí prozatím nikdo nijak zvlášť nerecenzoval a nehodnotil. Tak jsme to museli udělat my.

Většinou, jakmile se objeví nějaká novinka v BB, tak YouTubeři jako JdemeŽrát nebo Starje Fotr se na to hnedka vrhnou, a produkt otestují a zrecenzují. Tentokráte se ale tak nestalo. A i když je tahle bageta v nabídce BB už nějaký pátek, nenašel jsem na ní nikde žádné hodnocení a recenzi. No a já párky rád. Hodně rád! Tůze rád! Takže jsem nemohl odolat a vyrazil jsem tuhle novou bagetu ochutnat.

Bageterii Boulevard máme docela dost rádi. Je to český fastfoodový řetězec, který se  přeci jenom od těch klasických zahraničních jako McDonalds‘, KFC nebo Popeyes poněkud liší a tak trochu se vymyká. Ten koncept je nám sympatický. A popravdě nám tam i docela chutná. Vždyť nedávno jsme zde testovali fastfoodové snídaně, a Bageterie Boulevard z nich vyšla vítězně. BB také oproti konkurenci dost často přichází se sezonními produkty v rámci svého Chef menu, a s limitovanými nabídkami, kdy do menu zařadí na delší dobu nějakou speciální bagetu. S láskou a nostalgií pláči a vzpomínám na jejich Bavorák. Což byla bageta se sekanou, medovou hořčicí a okurkami. Tečka. Nic víc. Jednoduchá bageta, ale byla prostě naprosto úžasná. Byla v ní totiž strašlivě dobrá a lahodná sekaná, pravé české dobré křupavé okurky a medová hořčice. Ta chuť byla dokonala a já bych si moc moc přál, aby se tahle dobrota do BB vrátila. A nejlépe na trvalo.

Ale to si asi chvilku počkám, nebo se spíše nedočkám. Ale nově se v BB objevila bageta s názvem libovej frankfurter. Jejím hlavním hrdinou je frankfurtský bárek. Já uzeninu a obzvláště párky miluju. Zbožňuju. Jsem dost velký fanatik do hot dogů. Takže tohle jsem si nemohl nechat ujít a musel jsem tuhle lahůdku jít vyzkoušet. A jak to dopadlo?

No popravdě nic moc. Již po rozbalení ta bageta nevypadala příliš lákavě. Rozhodně ne tak pěkně jako na obrázcích na webu BB. No a po zakousnutí se bohužel dostavilo docela zklamání. A to nepřešlo po celou dobu konzumace bagety. Bageta byla vcelku pěkně naplněná, po celé své délce, takže nebyl problém s tím že by okraje byly nějak prázdné, nebo suché. Ale ta chuť mě prostě neladila a neoslovila. Co mě tak asi vadilo nejvíce je ta jejich pikantní omáčka. Mě to přišlo jako kdyby někdo smíchal velice jemně pikantní ajvar s majonézou. Což samo o sobě by nemuselo být problém. Ale v této bagetě mě ta omáčka neseděla a nechutnala. Myslím si, že by se sem opět hodila nějaká zajímavá hořčice, klidně i zase ta medová. A nebo nějaká studená křenová omáčka.

Pak zde nalezneme sýr. Sýr je to plátkový, v bagetě se pěkně rozteče při zapékání, a byl opravdu po celé délce bagety. Tomu nejde co vytknout. Sýr je to buď eidam nebo nějaká levnější gouda. Chuťově ale v pohodě.

No a co samotný párky? Frankfurtský párky jsou podle Wikipedie praotcové všech párků. Při čtení článku na Wikipedii jsem nevěřícně kroutil hlavou, jakou dlouhou a krásnou historií tenhle párek má. A ačkoliv celosvětově je frankfurtský párek známkou kvality, v Čechách jsou často považovány za ty horší. Wikipedie nám vysvětluje proč: „Jejich kvalita se v Česku držela až do počátku 90. let 20. století. Zrušení norem jakosti potravin v roce 1993 uvolnilo sice výrobcům ruce, ale vedlo k destabilizaci jakosti masných výrobků, tedy i frankfurtských párků. V Česku je kvalita těchto párků na nižší úrovni. Lze koupit frankfurtské párky, které obsahují 85 % masa, ale existují i výrobky, kde podíl masa je minimální.“

Jak je na tom Bageterie Boulevard? Má párek destabilizované jakosti nebo originál vepřový, jak má být? No já to vidím bohužel tak, že se tento český fastfood drží té české „originality“. Ten párek v téhle bagetě prostě není moc kvalitní a dobrý.  Když zajdete do nějakého supermarketu a koupíte si nejlevnější párky vídeňské, tak dostanete zhruba to stejný, co máte zde. Přitom nechápu proč. V tom již zmiňovaném bavoráku byla ta bavorská sekaná opravdu dobrá a kvalitní. Žádné supermarketové bláto. Tak nerozumím tomu proč se stejné kvality nedrží i tady u těch parků. To je za mě obrovská škoda. Bageterie párek rozřízne, pak ogriluje a pak dá do bagety. Jsou místa, kde párek skutečně chytne chuť grilu. Co je to ale platné, když samotná chuť párku je mdlá. Jediným plusem je, že párku je v bagetě opravdu hodně, zase ho najdete po celé délce bagety.

Slanina byla krásně, luxusně vypečená. Chuťově moc dobrá, ale v bagetovým celku se bohužel lehce ztrácela. Mohlo by ji tam být o chlup nebo dva víc. Stejně tak beraních rohů. Ty byly nakrájeny na malé kousky a tam kde byly, tam bagetě dodaly nečekaně nakyslou chuť a pěkně ozvláštnily dané sousto. Bohužel jich tam bylo dost málo a tak po většinu času Frankfurtská bageta chutnala jen jako bageta se špatným párkem.

Cena není kupodivu nikterak přepálená. Za samostatnou bagetu dáte 99 korun. To je oproti ostatním bagetám v tomto podniku vcelku lacino.

Závěr? Frankfurtská bageta si tady hraje a snaží se být takovým velkým bráchou hot dogu. Prostě párek, slanina, smažená cibulka, sýr, lehce pikantní omáčka a sem tam beraní roh. Což je si myslím vcelku povedená kombinace, která by mohla mít úspěch. Bohužel se to ale nepovedlo a výsledek není co jsem si přál a co jsem očekával. Popravdě, podruhé už bych si tuto bagetu nedal. To bych si raději dal klidně hot dog s kečupem a hořčicí někde na Orlenu. Já bych byl spokojenější mnohem více. Takže tomuto produktu nemohu dát nic jiného než 1 hvězdičku s pěti.

A prosím! Prosím! My chceme zpět Bavoráka! 🙂

 

 

 

 

Axl

10 thoughts on “Zlíňaci testují – libovej frankfurter z Bageterie Boulevard

  1. Axle, kdy otestujete bistro konzum v humplu. Docela by me zajimalo, jak by u vas dopadlo, dle meho nazoru jste objektivni a prisny kritik.
    Dekuji za odpoved

    1. Díky moc za Váš milý komentář. Ten potěší, jelikož se člověk většinou dočká jen nadávek a nenávistných komentářů. Takže fakt díky.

      No co se týká jídla v Konzoomu, tak bych ho velice rád vyzkoušel. Bohužel to ale pro mě má jeden logistický problém. V Konzoomu totiž vaří většinou jenom v pracovní dny. A my jsme v Humpolci většinou pouze o víkendu. Takže nemáme možnost tam zajít a vyzkoušet. Ale třeba se to někdy povede, že se do Humpolce dostanu i během pracovního týdne a vyjde i čas tam na nějakou tu jejich dobrotu vyrazit a vyzkoušet. Pak sem velice rád své dojmy napíši. Ale bohužel Vám nemohu absolutně přislíbit kdy to bude.

  2. Axel je ajťák a gastronomii rozumí jak koza petrželi. To je evidentní když testuje fast foodovou bagetárnu někde v Psích Bělicích.
    Co by asi tak zjistil v humpoleckým Konzoomu, že vůbec nechápe z kolika ingrediencí se tam jídlo skládá?
    Pan Kotrba je špičkový šéfkuchař, který ví jak vařit a nějaký ajťáček si tady může slintat food kritiku, ale úroveň jeho hodnoceni je odpovídající úrovni tohoto portálku. 🤮👎

    1. No, děkuji Vám za zhodnocení mojí osoby. Ale pokud o mě napíšete že jsem ajťák, tak akorát ukazujete, že jedinej kdo tady něčemu rozumí jako koza petrželi jste tu Vy, To je jako kdyby jste napsal o panu Kotrbovi, že je to číšník, nebo prodavač v potravinách. Ani tu přezdívku nemáte správně. Takže to samo vypovídá něco o Vašem příspěvku.

      No, ale máte štestí. Vy přeci jste nikdy v žádném fastfoodu nebyl, bagetu jste nikdy nejedl a papáte asi jenom samé lanýže a kaviár. No tak to je super a těšíme se až nám sem pošlete recenzi Konzoomu Vy. Pokud nebude urážlivá a bude dávat trochu smysl, tak ji zde rádi zveřejníme. Děkujeme.

      No a jestli se vám úroveň tohoto portálku tak nelíbí, tak vůbec nechápu proč ho čtete a píšete sem svoje příspěvky. Není to tak trochu ztráta času? Aháááá, Vy jste jen hejter a troll. Tak to jo.

      1. Konzum, kde to je? Nejaká nová restaurace či bistro?
        A kdo je ten pan Kotrba, nějaký nový Kotyza?

    2. Mnoo dost mozna ze Axl rozumi jidlu jako koza petrzeli. Pak jsme na tom stejne a dost mozna ze nas oba jidlo a jeho priprava na amaterske urovni bavi. Jeho amaterske recenze mi prijdou jako subjektivni pocity bezneho hosta stravovaciho zarizeni. Rad je ctu a nekdy mam i jiny nazor. A na humpolecky Konzoom si rad pockam, protoze o urovni kuchare a jeho vytvoru rozhoduji zakaznici.

  3. Tak včera jsem jel kolem BB v Psích Bělicích 🙂 a koukal jsem, že frankfurter bageta už je pryč. Ale zjistil jsem že mají nové bagety v rámci jejich cheff menu. Tentokráte ve stylu Burgundska podle šéfkuchaře Remi Decroix. No a tak jsem neodolal a dal jsem si jejich novou bagetu dijonské kuře s chřestem. A pááááni, to je úplně jiná liga! Tahle bageta byla prostě božská. Zelený chřest, vajíčko, ředkvičky. bageta úplně nabušená rukolou. Do toho plátky úžasně šťavnatých kuřecích prsíček. Opravdu fláky masa po celé bagetě. To vše zalité naprosto skvělým dresingem s dijonské hořčice. Ty jo já si tak pochutnal. Tahle bageta se tedy tentokráte zase povedla. Snad nejlepší kupovaná bageta jakou jsem kdy jedl. No tak dobře, nenechme se zase unést. Bavorák byl pořád lepší. .-) Ne ale fakt. Tahle bageta mě opravdu moc nadchla. A to ještě mají bagetu Hovězí po burgundsku. A v polévkách krém z medvědího česeku. Ale to zase až někdy příště!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Novinky.cz: U Humpolce vytáhl kůrovec na světlo vzpomínku na středověkou vesnici

Po Bře 18 , 2024
Kůrovcová kalamita posvítila u Humpolce na dávnou historii. Pokácený les obnažil místo zaniklé středověké vesnice i pozdější kapličky. Humpolecká radnice aktuálně řeší, jak s další podobou památeční lokality naložit. Foto: Jana Pechová, Novinky Vzpomínkovému místu chce humpolecká radnice dát důstojnější podobu. Článek Jde o vzpomínkové zastavení nad hájenkou ve směru na Jihlavu, kudy patrně […]

You May Like

Témata