Zlíňaci testují – Restaurace na venkově

1

O této restauraci jsme vůbec, ale vůbec nevěděli. Až moje sestřička mě na ní upozornila, že prý má výborné hodnocení a mělo by se tu dobře vařit. Restaurace se nachází v malé obci Kamenice u Herálce – ve směru z Humpolce za Plačkovem. Kousek od dálnice D1. Jmenuje se stylově Restaurace na venkově. A je prostě báječná! My sem vyrazili na tradiční nedělní oběd.

Restaurace je v centru obce na hlavní silnici, nemůžete ji minout. Trochu problémem zde může být parkování, jelikož je zde jenom parkování na dvorku za restaurací. Ten není moc velký, takže pak je možné parkovat u krajnice na hlavní silnici. Jelikož ale provoz je tu malý, není to zase až tak závažný problém.

Samotný interiér restaurace je moc hezký. Je tu k dispozici menší místnost hned za dveřmi u baru a dále je zde k dispozici menší sál. Místa je tu habaděj. Mě se interiér moc líbil, je to takový pokus o provensálský styl ve stylu levandule. V místnosti u krbu byla krásná krbová kamna, kde hořel ohýnek a v poněkud chladnější den to působilo velice útulně a pohodlně. Klidná a pohodová atmosféra. Jsou zde k dispozici stolky po čtyřek židlích, tak i stoly pro větší společnost. Nechybí zde dětský koutek a taky menší venkovní zahrádka, ta ale byla samozřejmě v době naší návštěvy, kdy už bylo docela dost chladno uzavřena. Prostírání je velice jednoduché, ale přitom vkusné a praktické. Nějaké ty květiny na stole, ale jinak žádné serepetičky a blbosti. Za nás naprosto vkusné a ideální.

Přivítá Vás milá a velmi přátelská obsluha. A hlavně rychlá. Okamžitě nám bylo předloženo menu a po celou dobu byl servis velice rychlý. Na nic jsme nikdy nijak nečekali, všechno šlo krásně po sobě. Přitom jsme ale neměli vůbec pocit že se na nás nějak chvátá, abychom se snad rychle najedli a vypadli, tak jako se tomu stalo při naší poslední recenzi. Naopak, vše probíhalo v příjemném, pohodovém nedělním tempu, takže jsme si náš oběd mohli opravdu vychutnat a užít.

Nečekejte žádné dlouhé hledání v jídelním lístku, kdy člověk neví co dřív. Na výběr byly dvě polévky a pět hlavních jídel. Dále pak řada dezertů. Co se týká nápojů, tak manželka si tradičně objednala točenou kofolu. Tady není vcelku asi moc hodnotit. Opět snad jen to že byla dobře vychlazená a nesmrděla jak se někdy v hospůdkách stává. Mě zaujal na čepu dvanáctistupňový extra hořký speciál od Bernarda a tak jsem si ho nechal natočit. Božínku to bylo pivo jako křen jak se říká. Takhle nějak si vždycky představuju že to pivo chutná, když v pohádkách a ve filmech ukazují dobře vypadající pivo. To pivo bylo skvěle natočené, a absolutně výborné. Na pivku v hospodě jsem si již dlouho takto nepochutnal. Na druhou stranu jsem za něj ale musel vyndat z peněženky neuvěřitelných 53 korun českých. Svět se zbláznil, držte se! 😉 To opravdu není zrovna málo. Ale zas až tak jsem toho nelitoval, pít tohle pivečko byl výborný zážitek.

Po takhle dobrém pivu jsme dostali chuť na polévku. A tak jsme si vybrali jejich kuřecí vývar s masem a nudlemi. Joj páni to vám byla paráda. Tohle byl tak dobrý kuřecí vývar, jaký jsem snad nikdy v hospodě nejedl. Silný mastný kuřecí vývar, že mě přišel až skoro slepičí. Takhle se dělá poctivý vývar, takhle nám ho doma dělala maminka a předtím babička. To byla neskutečná dobrota. K tomu dobré domácí nudle. Jenom jsme měli podezření, že do té polévky byla použita nějaká mražená zelenina. Nevím jestli tomu tak bylo, ale vedlo nás k tomu to, že v tom vývaru byla zelenina, která se většinou do vývaru nedává. A to třeba fazolový lusk a kukuřice. To podle mého ve vývaru být nemá. Ale té polévce jsme to prostě odpustili, protože ta silná, vynikající chuť toho vývaru to naprosto vynahrazovala. Mana nebeská a na takovouto polévku do restaurace bych jel na světa kraj.

Jelikož v době naší návštěvy všude probíhaly svatomartinské hody, i tady bylo hlavní hvězdou nabídky husí stehýnko. To byla absolutně nejdražší položka na menu, a to že pořádně. Několikanásobně. 🙂 My jsme ale měli kachnu se zelím na našem obědě minule, když jsme testovali Restauraci u Oskara, a navíc chceme si doma husu péct tento týden podle vyhlášeného receptu ze slovenského Grobu. Takže jsme se rozhodli pro jiné chody. Manželka si dala pečený vepřový bok, bramborové noky s restovanou cibulkou a zadělávané zelí s jablky a skořicí. A opět to bylo perfektní jídlo. Vše domácí a poctivě uděláno. Super noky, bůček nebyl ani nijak extrémně tlustý, ani nijak extrémně libový. Řekl bych tak přesně prorostlý akorát podle našich preferencí. Trochu jsme se báli té skořice v tom zelí. Přeci jenom tohle sladké koření v těchto tradičních jídlech my zrovna nemáme rádi. V minulé recenzi jsem se tady kvůli tomu hodně rozčiloval. Ale tady to vůbec nevadilo, tady to bylo okořeněno tou skořicí jenom velice střídmě a v pořádku, takže to nijak negativně neovlivňovalo chuť toho zelí. Navíc zelí se mi zdálo také vyráběné doma a ne vyrobené z nějakého zelí ze sklenice nebo pytlíku odněkud ze supermarketu.

Já jsem si vybral bochánek z mletého vepřového masa smažený v těstíčku, bramborové pyré s máslem a restovanou cibulkou, spolu s míchaným zeleninovým salátem s medovo hořčicovou zálivkou. A opět super. Ono to bylo něco na způsob holandského řízku. Akorát v tom mase nebyl sýr. Přesto bylo to maso neuvěřitelně šťavnaté a zase výborně dochucené. A nebylo to obaleno v klasickém trojobalu, ale v těstíčku. No ale ta kaše, ta byla pohádková. Nebyla to takové to vyšlehané nadýchané pyré. Ale přesto byla luxusní. Domácí bramborová kaše jako od babičky. Zase u toho salátu jsem měl dojem, že to byl již ten takový předpřipravený salát co se prodává v obchodech již namíchaný v pytlíku. To moc nerozumím proč to dělají, to musí být mnohem dražší než si ho namíchat sám. Ale to jsem jim zase odpustil a to díky tomu chuťově velmi dobrému dresingu z medu a hořčice.

Ty jídla byla opravdu výborná. Obě stály 199 korun, a to teda za tu kvalitu co v těch jídlech byla, byl opravdu pakatel. Se slovy klasika – Vemte si moje prachy! Velikost porcí je dostačující. Tady by mě asi jenom hlavní chod nestačil, ale spolu s polévkou to bylo fajn a s polévky a jídla jsem byl plně nasycen.

A to tak že na dezerty jsme už neměli sílu. Ale na recenzích na Internetu se neustále opakuje jejich chvála. Tak jsme si nechali domů zabalit sebou koláč s tvarohem, ostružinovým rozvarem a drobenkou, jablečný závin s kokosem vlašskými oříšky a skořicí a jeden kousek dortu Red velvet s bílou čokoládou a smetanovým krémem. Vše jsme otestovali při odpoledním čaji a kávě na návštěvě u naší maminky. No, my teda na sladké moc nejsme. Asi proto se tady až takové nadšení jako u těch slaných jídel nekonalo. Jako bylo znát, že tam nejsou žádné blbosti a i ty dezerty jsou dělány z poctivých surovin bez nějakého šizení a náhražek. Přesto jsme ale jak říkám tak nadšení nebyli. To v tomto humpoleckém podniku nám dezerty chutnají mnohem více. Taky ale za ně zaplatíte několikanásobně vyšší cenu. A jablečný závin co upekl můj synovec Péťa (on je to teda dospělý chlap co už má dva kluky a jednu holku, ale pro mě už Péťou zůstane na věky věků) byl také lepší. 🙂

Ale to vůbec nijak nesnižuje kvalitu a úroveň tohoto podniku. Ještě dodám, že do restaurace vás vpustí i s vaším čtyřnohým mazlíčkem. A je zde možno platit i kartou. Jako velkou nevýhodu zde vidím, že pokud jste vegetarián, tak si tady opravdu asi nic nedáte, kromě dezertů. Alespoň při naší návštěvě byla všechna jídla masová. Tohle může být pro někoho problém. My jsme ale oba masožrouti a nemáme s tím problém, takže za toto nebudu nijak hodnocení restaurace snižovat.

Jsme moc rádi, že jsme v Kamenici tuto restauraci navštívili. No restauraci, spíše klenot. A ten bych tady opravdu nečekal (bez urážky). Toto je perla v okolí Humpolce a tato restaurace září mezi nejlepšími co jsme v Humpolci a okolí navštívili. Čeká vás tu milá, usměvavá a strašně ochotná obsluha, a vynikající jídlo. Vše bylo skoro dokonalé. Naše návštěva zde byla zážitkem. A kdykoliv se budu chtít dobře najíst, tak vím kam mám vyrazit. Klidně si sem zajedu i hodně kilometrů. Jen kvůli tomu jídlu. A to mluví samo za sebe. I přes malé chybičky nemohu jinak a musím této restauraci udělit všech 5 hvězdiček.

Jinak co je v restauraci nového a co se pro vás připravuje si můžete prohlédnout na facebookovém profilu restaurace: https://www.facebook.com/p/Restaurace-na-venkov%C4%9B-100063619147832/?locale=cs_CZ

Axl

One thought on “Zlíňaci testují – Restaurace na venkově

  1. Ano, pokud máte chuť na jídlo v „domácké“ kvalitě tak tady jste správně. Jako od maminky, někdy i lepší (pokud vaše máma není topo kuchařka). K tomu zeleninovému salátu – když ještě fungovali v Humpolci coby Restaurace s příběhem, tak v nabídce bylo salátů denně několik a bylo možné je podle přání kombinovat. Vše si vyráběli sami. Včetně domácí limonády s bylinkami. Za mě také * * * * *

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na koncertní vlně DoJihlavy

Po Lis 18 , 2024
Náš kulturní kalendář DoJihlavy se tento týden nese převážně v hudebním gardu, tak si pojďme společně zanotovat a potkat se na některém z následujících koncertů:
Konečně po třech letech? Pořadatelé z Vysočiny plánují letní festivaly v podobě, jakou měly před pandemií

You May Like

Témata