Pokrm účastnice show Hell’s Kitchen Česko se už chvilku prodává v největším řetězci s bagetami u nás. Redakce Humpoláka proto musela vyrazit do jedné z poboček a produkt vyzkoušet. Jak dopadl?
Stejně jako v soutěži TV NOVA MasterChef Česko i v Hell’s Kitchen má možnost jeden z účastníků po vítězství v „bagetové výzvě“ prezentovat svůj pokrm v Bageterii Boulevard. Pro soutěžící jde o poctu, televizní diváci zase oceňují interakci s pořadem, kdy sami mohou vyzkoušet jedno z jídel, která jinak vidí pouze na obrazovce. Ostatně už loni jsme u nás testovali bagetu od vítěze výzvy MasterChefa. A ta u nás měla vcelku úspěch.
Proto se i redakce Humpoláka vydala na místo, kde sídlí jedna z poboček vyhlášené bageterie, a „pekelný“ počin od účastnice Hell’s Kitchen Emy Kremsky si zde koupila. Objednávka zněla jasně, bagetu jsme chtěli s sebou, a to s telecím masem. V nabídce je i levnější bageta ve verzi za 149 Kč, tedy s chipsy z prosciutta. Ale my jsme chtěli ochutnat „luxusnější“ variantu. Ta obsahuje stracciatellu, mozzarellu, prosciutto chipsy, telecí maso, pikantní pečenou papriku, šalvějové máslo, papričky padrón, chipotle dresink a mesclun salát. A je o 30 Kč dražší.
Ačkoliv jídla podávaná ve fastfoodových řetězcích většinou vypadají hrozně, tak jsme byli překvapeni jak dobře bageta vizuálně vypadá. Samozřejmě že s bagetou, která je prezentována na reklamních plochách bageterie, nebo na webových stránkách, to nemá nic společného. Až tak nabušená a luxusní ta bageta zase není. Ale přeci jenom ten vizuál dle nás nepokulhává tolik, jako tomu je třeba u jiných řetězců. My jsme si objednali bagetu ve světlé verzi. A ta byla skvělá, opravdu křupavá. No a i ty další ingredience byly moc dobré.
Přestože u mnoha pojmů většina zákazníků nebude vědět, co přesně si mají představit, vězte, že se jde o perfektní spojení chutí. Bageta byla bohatě naplněna a to po celé své délce, takže žádné plané a suché okraje se nekonaly. Největším problémem pro mnohé dle mého bude zcela jednoznačně pálivost. Nevím jestli to bylo jen u naší bagety, nebo to tak je ve všech, ale ten dresing s chipotle papričkami spolu s padrón papričkami tu bagetu opravdu rozpálí. My s tím nemáme problém, my pálivé máme rádi. Ale hodně lidem, kterým pálivé nevyhovuje, toto jednoznačně může pokazit dojem, jelikož o té pálivosti se nikde moc nepíše. Ale jak říkám, za nás naprosto ok. Spíše plus. Vždyť jde přeci o bagetu z pekelné kuchyně. 🙂
Co se týká ostatních ingrediencí, tak za nás vcelku zase dobré. Straciatella bagetě dodává velice zajímavou chuť. Telecího masa jsme v naší bagetě měli opravdu pořádnou nálož. A ono kupodivu bylo i velice dobré. Salátek byl také fajn a osvěžující k té pálivosti. Za mě obrovské body za tu pečenou papriku. Hodně lidí ji nemá rádo, nadává na ni, a v bagetě jim vadí. Já grilované a pečené papriky zbožňuji, takže mě v bagetě vyloženě udělali radost. Co jsem naopak v bagetě vlastně vůbec nezaznamenal byla mozzarella a šalvějové máslo. Tyto ingredience jsem tam vůbec nepostřehl, ať už vizuálně, tak ani chutí.
Pekelná bageta z Hell’s Kitchen rozhodně stojí za ochutnání. My musíme jídlo od Emy pochválit a uznat, že Radek Kašpárek vybral dobře. Rozhodně předčí drtivou většinu těch, které nyní můžete v jakémkoliv rychlém občerstvení zakoupit. Pro tuto kvalitu, ale musíte z peněženky vytáhnout nemalou kopu dukátů.